çetin ticaret

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Hatırasına Sahip Çıkıyoruz

Kamuoyunda nerede doğduğu tartışılan ve farklı evraklarla kanıtlanmaya çalışılan milli şair Mehmet Akif Ersoy için bir açıklamada Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan’dan geldi.

3672
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Hatırasına Sahip Çıkıyoruz

Kamuoyunda nerede doğduğu tartışılan ve farklı evraklarla kanıtlanmaya çalışılan milli şair Mehmet Akif Ersoy için bir açıklamada Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan’dan geldi. Arslan, “Milli Şairimizin, çocukluğunun bir bölümünün Bayramiç'te geçtiğine ve resmi evraklarda doğum yerinin Bayramiç yazdığına dikkat çekmekteyiz.” dedi.

Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan yaptığı açıklamada “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ailesinin açıklamalarına saygı duyuyoruz. Osmanlı nüfus tezkiresinde ve Prof. Dr. Kaya Bilgegil'in ortaya çıkardığı Başbakanlık Arşivi Sicili Ahval Defteri, Resmi Hal Tercümesi kayıtlarına göre doğum yerinin Bayramiç olduğu vesikalarla sabittir. Cumhuriyet dönemi nüfus kayıtlarında da Milli Şairimizin Bayramiç doğumlu olduğu kayıt altına alınmıştır. Şairimizin çocukluğunu geçirdiği evde bir süre önce restore edilerek müze olarak ziyarete açılmıştır.

Kaynaklarda Fatih Sarıgüzel mahallesinde doğduğu, çocukluğunun bir kısmının babasının Karşıyaka camine tayini sebebiyle Bayramiç'te geçtiği belirtilmektedir. Mehmet Akif Ersoy'un yakın arkadaşları Mithat Cemal ve Eşref Edip de hatıratlarında Milli Şairimizin çocukluğunun Bayramiç'te geçtiğine dair bilgiler sunmaktadır. Milli Şairimizin, çocukluğunun bir bölümünün Bayramiç'te geçtiğine ve resmi evraklarda doğum yerinin Bayramiç yazdığına dikkat çekmekteyiz.

Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan'ında takibi ve desteği ile çocukluk yıllarının geçtiği ev ve babasının görev yaptığı camiinin restarasyonu için büyük emek verilerek Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hatırasına sahip çıkılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.


Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Hatırasına Sahip Çıkıyoruz
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Hatırasına Sahip Çıkıyoruz
1890

Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.