çetin ticaret

'Bayramiç Zeytinyağı'na Coğrafi İşaret Tescili

Bayramiç Zeytinyağı', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kentin 9'uncu coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.

1826
'Bayramiç Zeytinyağı'na Coğrafi İşaret Tescili

Bayramiç Zeytinyağı', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kentin 9'uncu coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.

Bayramiç Ziraat Odası'nın girişimleri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle 'Bayramiç Zeytinyağı' coğrafi işaret tescili aldı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, kentte üretilen birçok tarım ürününün, katma değeri yüksek ürün olma potansiyelinin bulunduğunu belirterek, "Çanakkale'de üretilen zeytinyağımız da ulusal ve uluslararası alanlarda markalaşmaya en uygun tarım ürünleri arasında yer alıyor. Bayramiç Ziraat Odamızın girişimleri ve odamızın destekleriyle 'Bayramiç Zeytinyağı' bugün itibarıyla tescil edildi. Bizlere düşen bundan sonra Çanakkale'de üretilen zeytinyağının uluslararası bir marka olması için çalışmalar yaparak, girişimlerde bulunmaktır" dedi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise, "Bayramiç Zeytinyağı, coğrafi işaret tescili ilçemize hayırlı olsun. Çanakkale'mizin 9'uncu, Bayramiç'imizin 4'üncü coğrafi işaretli ürünü, üreticilerimize, ilçemize bereketli kazançlar getirir inşallah" diye konuştu.

Kentte 'Çanakkale El Halısı', 'Ezine Peyniri', 'Bayramiç Beyazı', 'Bayramiç Elması', 'Bozcaada Çavuş Üzümü', 'Geyikli Zeytinyağı', 'Yenice Kırmızı Biberi', 'Bayramiç Tahin Helvası' ve 'Bayramiç Zeytinyağı' olmak üzere 9 coğrafi işaretli ürün bulunuyor.

Ayrıca, 'Lapseki Şeftalisi', 'Çanakkale Domatesi', 'Lapseki Nektarini' ve 'Gökçeada Madran Kuzusu' için de coğrafi işaret tescil işlemlerine başlandı. 


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.