çetin ticaret

Bayramiç’te Orman Yangınları İle Mücadele Eğitimi 

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, “2022 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmaları” kapsamında teorik ve uygulamalı eğitim düzenlendi.

1972
Bayramiç’te Orman Yangınları İle Mücadele Eğitimi 

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, “2022 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmaları” kapsamında teorik ve uygulamalı eğitim düzenlendi.

Yağcılar  Yangın İlk Müdahale Ekip Binasında gerçekleşen eğitime, Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Karartı Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Tuncay Işık,  Yangın Şube Mühendisleri Osman Bayır, Tarkan Balamur, Ersin Gürbüz, İşletme Müdürümüz Zafer Özbek,  İşletme Müdür Yardımcısı Evren Arık,  Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ile yangın söndürme ekiplerinde görevli işçiler katıldı.

Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Karartı, "Yangın sezonuna daha etkin ve dinamik başlamamız açısından son derece önemli olan bu eğitimler ile yangınlarla mücadele edecek olan personelimizin iş güvenliği bakımından koruyucu malzemelerini kontrol ederek eksikliklerini gidermesi, bilgi ve tecrübelerin tekrarla tazelenmesi, ayrıca mücadelede kullanılacak araç gereçlerin bakımlarının yapılarak kullanıma hazır hale getirilmesini sağlıyoruz ve yerinde denetliyoruz” dedi.

Orman yangınında görevli personeli yangınla mücadelede hassas davranması gerektiğinin altını çizen Bölge Müdür Yardımcısı; “Bizim için ‘önce insan, sonra orman’, sizin saçınızın bir telini bile hiçbir şeyle değişmeyiz, önemli olan sizlersiniz, ağaçlar yanar yerine yenisini dikeriz, ama sizi geri getirmemiz asla mümkün olmadığı için öncelikli olarak güvenlik içerisinde fedakârca kahramanca çalışmak esastır, kazasız belasız, az hasarlı bir sezon olmasını temenni ediyorum” dedi.

OYM Şube Müdürü Tuncay Işık, orman yangınları ile mücadelede iş güvenliği ile ilgili sunumunun ardından Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Karartı  ile birlikte orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında katılımcılara eğitim verildi.

Arazözler, su ikmal araçları ve ilk müdahale araçlarının hortumları,  yangın söndürme ekipmanları ile yangın işçilerinin iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kişisel koruyucu donanım malzemelerinin kontrolü ve kullanıma yönelik tatbikatın ardından eğitim sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.