çetin ticaret

Vefa Sosyal Destek Grubu İş Başında

Bayramiç Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' tam kapanmada sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

2946
Vefa Sosyal Destek Grubu İş Başında

Bayramiç Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' tam kapanmada sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye'de ilk korona virüs vakalarının görülmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı kararıyla Bayramiç'te de oluşturulan Vefa Sosyal Destek grubu pandemi başından beri sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veriyor.

Bayramiç Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ikametlerinden ayrılmaları mümkün olmayan Yaşlı ve ihtiyacını karşılayamayan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ihtiyaçları karşılanıyor. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Vefa Sosyal Destek Grupları çalışmalarına devam ediyor.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDEN ULAŞILIYOR

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerle 81 ilde uygulanan Tam Kapanma Sürecinde Vefa Destek Grupları Bayramiç'in her noktasında hizmet veriyor.

Bayramiç Kaymakamlığı tarafından, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve ağır hasta durumunda olan vatandaşların temel ihtiyaçları, Emekli maaşını çekmekte güçlük çekenlerin maaşını çekip teslim ediyor. Ayrıca Eczaneye gidemeyenlerin ilaçları da Vefa Destek Gruplarınca karşılandığı bildirildi. Vatandaşların ihtiyaç durumunda 112 Acil Çağrı numarasını arayarak Vefa Destek Gruplarına ulaşabilecekleri duyuruldu.

29 Nisan akşamı başlayan tam kapanma tedbirlerinden beri 'Vefa Sosyal Destek Grupları kentte ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet vermeye, onlara yardımcı olmaya devam ediyor. 'Vefa Sosyal Destek Grubu ilçenin dört bir yanında kapanma döneminde vatandaşların mağdur olmasını engellemek için çalışıyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veren Vefa Sosyal Destek grubu Emniyet, Jandarma, Belediye, Milli Eğitim, Diyanet personeli gibi tüm kamu çalışanlarından oluşturuldu. Vefa Sosyal Destek Grupları'na vatandaşlar, 112 çağrı merkezine ulaşarak ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.