çetin ticaret

Emekliliğinde Boş Oturmaktan Sıkılınca Tavuk Çiftliği Kurdu

Bayramiç ilçesinde belediyeden emekli Abdullah Özçelik (63), boş oturmaktan sıkılınca tavuk çiftliği kurdu.

4474
Emekliliğinde Boş Oturmaktan Sıkılınca Tavuk Çiftliği Kurdu

Bayramiç ilçesinde belediyeden emekli Abdullah Özçelik (63), boş oturmaktan sıkılınca tavuk çiftliği kurdu. Özçelik, “Bu işin bana fazla bir kazancı yok ama kahvelerde oturmaktan, boş gezmekten sıkıldım. Tavuklarla ilgilenerek zaman geçiriyorum ve mutluyum” dedi. 

Işıkeli köyünde yaşayan Abdullah Özçelik, ustabaşı olarak çalıştığı Bayramiç Belediyesi Fen İşleri bölümünden 3 yıl önce emekli oldu. Boş oturduğu için sıkılmaya başlayan Özçelik, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Işıkeli köyündeki 4 dönüm arazisine tavuk çiftliği kurdu. Tavukların barınması için bir çadır yaptıran Özçelik, 200 tane 'Lohman' cinsi tavuk aldı. Tavuklardan her gün ortalama 180 yumurta alan Özçelik, tanesini 80 kuruş ile 1 lira arasında fiyatla satıp ek gelir sağlarken, can sıkıntısını giderdi.   

Boş zamanını değerlendirmek için bu işe başladığını belirten Abdullah Özçelik, "Tarlamda birçok meyve ağacı bulunuyor. Burada bahçe işlerinin yanında tavuklara bakarak keyifli vakit geçiriyorum. Sabah tavukları çadırdan çıkarıyorum, akşama kadar geziyorlar. Gezen tavuklardan organik yumurta alıyorum. Yumurtaların tanesini 80 kuruş ile 1 lira arasında fiyatla satıyorum. Kahvelerde boş oturup, boş gezmek yerine vaktimi değerlendirmek için bu işi yapamaya başladım. Bu işin bana fazla bir kazancı yok” dedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.