çetin ticaret

CHP'de İlk Aday Adayı Mert Uygun

CHP Bayramiç İlçe Örgütü'nün danışma meclisi toplantısı, belediye düğün salonunda yapıldı.

6562
CHP'de İlk Aday Adayı Mert Uygun

CHP Bayramiç İlçe Örgütü'nün danışma meclisi toplantısı, belediye düğün salonunda yapıldı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği toplantıya, CHP Bayramiç İlçe Başkanı Mert Uygun'un belediye başkan aday adaylığını açıklaması damga vurdu. Partililer, Uygun'un kararına büyük destek verdi.

Yerel seçimlere bir seneden az bir zaman kaldı. Partiler de bu doğrultuda çalışmalarına hız vermeye başladı. CHP Bayramiç İlçe Örgütü'nün danışma meclisi toplantısı, yoğun bir katılımla belediye düğün salonunda yapıldı. CHP Bayramiç İlçe Başkanı Mert Uygun'un ev sahipliğindeki toplantıya, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyesi ve çok sayıda partili katıldı. Belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarının belirlenme yönteminin görüşüldüğü toplantıya, Uygun'un aday adaylığını açıklaması gecenin süprizi oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Güneşhan, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Burada en büyük görev biz CHP'lilere düşüyor. Ülkemizi korumak ve geliştirmek için en önde gitmeliyiz. Bunu yapacak güç bizde var. Yeter ki birlik olalım. 

Demokratik ve şeffaf

Çanakkale'de önce yerelde, sonra genelde önde olmayı amaçlıyoruz. Ülkemiz için yerel seçimler çok önemli. Yerel seçimler geneli etkiler. Eğer kaybedersek ülkemizi çok kötü günler bekliyor. Durumun şakaya gelir tarafı kalmadı. Belediyeyi kesinlikle almalıyız. Adayımız kim olursa arkasında durmalıyız. Adayımız, partililerin süzgecinden geçmeli ve partililerimiz adaya sahip çıkmalı. İl yönetimi olarak ilçelerin başkan ve meclis üyesi adayı belirleme yöntemine karışmayacağız. Sadece demokratik ve şeffaf bir belirlemeye taraf olacağız. Aday belli olunca da arkasında duracağız. Yöntemi siz belirleyeceksiniz. Biz de her türlü desteği vereceğiz. Artık ülkede tek umut olarak CHP görülüyor" ifadelerini kullandı.

Ön seçim 11 Temmuz'da

Ardından söz alan Uygun, " Buradan açıklamak isterim ki, belediye başkan aday adayı olmaya karar vermiş bulunuyorum. Aday adayı olmak isteyen diğer arkadaşlarımızı da bekliyoruz. Eşit ve adil olacağımıza söz veriyorum. Ön seçim günü olarak 11 Temmuz'u belirledik. Sadece istiyoruz ki, 12 Temmuz sabahından itibaren herkes adayın etrafında birleşsin. 11 Temmuz'da kim seçilirse seçilsin,  etrafında birlik olalım. Sen ben kavgasını bırakıp tek yürek olalım. Bayramiç, CHP'lidir. Bunu herkes kabullenecek. Gençlerimiz ve kadınlarımız daha aktif olacak. Ele ele çok çalışarak, bir daha vermemek üzere belediyeyi geri alacağız" dedi. Uygun'un aday adaylığını açıklaması sonrası salonda alkış fırtınası koptu. Partililer, Uygun'a alkış ve sloganlarla destek verdi. 

CHP, ittifak için kapıyı açık bıraktı

Uygun ayrıca, belediye başkan adayını ön seçim ile belirleyeceklerini ifade ederken, meclis üyeliklerin ilçe yönetiminin kararına bırakmak istediklerini dile getirdi. Uygun, her mahalle ve kesimden meclis üyesi oluşturulabilmesi için böyle bir düşüncede olduklarını ifade ederken, başka partilerle ittifak olasılığını da gözardı etmedikleri görüldü. Toplantı, partililerin fikir, soru ve düşüncelerini belirtmeleriyle devam etti. 

 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.