çetin ticaret

Çanakkale'de 'İlk Evim' Projesi Kapsamında Bin 290 Konutun Hak Sahipleri Belirlendi

Çanakkale'de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Sosyal Konut Projesi kapsamında 1290 konut için kura çekimi yapılarak, hak sahipleri belirlendi.

2530
Çanakkale'de 'İlk Evim' Projesi Kapsamında Bin 290 Konutun Hak Sahipleri Belirlendi

Çanakkale'de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Sosyal Konut Projesi kapsamında 1290 konut için kura çekimi yapılarak, hak sahipleri belirlendi.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ ortaklığıyla yürütülen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında, 1290 konutun hak sahipleri için kura çekimi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Kura çekimine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından TOKİ tarafından hazırlanan kısa film izletildi.

Çanakkale'de TOKİ Sosyal Konut Projesi'ne toplam başvuru sayısının 18 bin 174 olduğunu belirten TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, "Biz bugün de burada 1290 adet Çanakkaleli hemşerilerimizin ev sahibi olmasına yönelik olarak hak sahipliği belirleme kurası için geldik. Şimdide 1290 kişiye hayırlı olmasını diliyorum. Konut sorunu birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de maalesef son günlerde konuta erişimde sıkıntılar olduğu malum. Bunun ülke genelinde çözülemeyecek bir sorun olmadığını Türkiye genelinde 250 bin konut hamlesi başlatarak gösterdik" diye konuştu.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu hamle ile cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde 250 bin insanımız ilk evlerine kavuşacaklar. Bu duygu çok güzel bir duygu. Çanakkale'de de 1290 hemşerimiz ilk evlerine kavuşmuş olacak. Yaklaşık 20 bin başvurumuz var. Kurada çıkmayacak vatandaşlarımız üzülmesinler. Bu proje bir defaya mahsus değil, uzun yıllar devam edecek. İnşallah onlar da ev sahibi olacaklardır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kura çekimi yapılarak 1290 konutun hak sahibi belirlendi. 


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.