çetin ticaret

Seher Öğretmeni Emniyet Kemeri Kurtarmış

Ezine ilçesinde, kara yolunun 30 metre aşağısındaki ormana uçan otomobilinde, kazadan 30 saat sonra yaralı bulunan Bayramiç Atatürk Anadolu Lisesi Felsefe öğretmeni Seher Güllüce'nin (49), emniyet kemerinin takılı olması sayesinde kurtulduğu ortaya çıktı.

2842
Seher Öğretmeni Emniyet Kemeri Kurtarmış

Çanakkale'de oturan ve her gün Bayramiç ilçesine gidip gelen Bayramiç Atatürk Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Seher Güllüce, önceki gün okula gitmeyince yakınları, kayıp başvurusunda bulundu. Çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Güllüce'nin dün sabah saat 07.30 sıralarında Erenköy yakınlarındaki akaryakıt istasyonundan 17 ABH 749 plakalı otomobiline yakıt aldığını belirledi, ayrıca en son telefon sinyalinin Ezine ilçesi yakınlarından geldiğini saptadı.

Kaza yapmış olabileceği şüphesiyle kara yolu kenarlarında aranan Seher Güllüce, dün saat 13.30 sıralarında Ezine ilçesi yakınlarındaki Derbentbaşı mevkisindeki ormanda, hurdaya dönen otomobilinde bulundu. Güllüce'nin yokuş aşağı indikten sonra bariyerlerin bittiği noktadan otomobiliyle ormana uçtuğu, yaralı halde de direksiyonda 30 saat yardım beklediği ortaya çıktı. Otomobilin kara yolundan görülmediği için kazanın fark edilmediği bildirildi. Kazanın, arama yapan polislerden birinin, bariyerlerin bittiği noktada bir taşın yerinden söküldüğünü fark etmesiyle ortaya çıktığı bildirildi. Durumdan şüphelenip, ormana giren ekiplerin Seher Güllüce'yi bulduğu kaydedildi.

Ezine ilçesinde, kara yolunun 30 metre aşağısındaki ormana uçan otomobilinde, kazadan 30 saat sonra yaralı bulunan öğretmen Seher Güllüce'nin (49), emniyet kemerinin takılı olması sayesinde kurtulduğu ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amiri Komiser Yardımcısı Mümin Öksüz ve ekipteki polis memurları Kaan Yılmaz ile İbrahim Çil, 30 saat sonra Seher öğretmeni buldukları anı, kaza yerinde ayrıntılarıyla anlattı.

Komiser Yardımcısı Öksüz, "İstanbul'dan ailesinin kayıp müracaatını yapmış olduğu, Bayramiç'te bir lisede görev yapan Seher öğretmenimiz, önceki sabah evden çıkmış fakat okula gitmemişti. Biz aracıyla Çanakkale'deki evden ayrıldığını fakat Ezine'ye girmediğini tespit ettik. Sayın savcımızın talimatlarıyla cep telefonu sinyali takibe alındı. Bunun üzerine yaklaşık 20 kilometrelik alanda arama çalışmasına başladık. Çanakkale'den çıktıktan yaklaşık 20 kilometre sonra yakıt aldığını fakat Ezine'ye hiç girmediğini tespit ettik. Kaza yapmış fakat görülmemiş olma ihtimaline karşın güzergah üzerinde araştırma yapmaya başladık. Bu alana geldiğimizde de kara yolunun kenarında, yerdeki beton bir aracın altının sürttüğünü fark ettik. Devamında ise taş parçasının yerinden sökülüp az ileriye gittiğini fark ettik. Az ileride yolun kenarındaki ağaçların üst kısımlarının kırıldığını ve eğildiğini gördük. Arkadaşlarla ormana indik. Yaklaşık 30 metre aşağı indikten sonra ormanda aracı gördük. Aracın yanına gittiğimizde Seher öğretmenin 'Buradayım' diye seslendiğini duyduk. Öğretmenimizi aracın içinden çıkardık ve 112 ekiplerine teslim ettik. Hastaneye sevk edildi. Telefonu da ulaşamayacağı bir yerdeydi. Emniyet kemeri takılıydı. Öğretmenimizin bu kazadan kurtulmuş olmasının en büyük nedenlerinden biridir. Yaklaşık 30 metre uçurumdaki aracın içinden sağ çıktı ve tedavisi devam ediyor" dedi. 

'ARACI ÇIKARTMAK İÇİN ÖNCE KEŞİF YAPTIK'

Seher öğretmeni araçtan çıkaran Ezine Belediyesi İtfaiye ekibi, yaşananları anlattı. İtfaiye Amiri Hasan Güçlü, polisin otomobili bulduktan sonra kendilerine haber verildiğini belirterek, "Olay yerinde ilk olarak Seher öğretmeni, araçtan nasıl çıkaracağımızın keşfini yaptık. Polisten, jandarmadan ve 112 Acil Servisi'nden yardım alarak hep birlikte Seher öğretmenimizi ambulansa ulaştırdık. Bitkin bir haldeydi. Yaşaması mucizeydi. Yaşadığına biz de sevindik. Allah'a şükürler olsun ki; onu da kurtardık" dedi.

'ÇOK BİTKİN BİR DURUMDAYDI'

İtfaiye eri Cüneyt Doğan ise, "Aracın şarampole uçtuğunu gördük. Yanına gittiğimizde ismini sorduk. Seher öğretmenmiş. 'Bilinciniz yerinde mi hanımefendi' diye sorduğumda, kendindeydi. Sonra sağlık ekibi ile birlikte kazazedeyi nereden, nasıl çıkaracağımıza amirimizin talimatıyla karar vererek yukarıya taşıdık. Yaralıydı, çok bitkin bir durumdaydı. Sadece 'İyiyim' dediğini algıladık" diye konuştu.

Seher Güllüce'nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. 


Kayıp Seher Öğretmen, 30 Saat Sonra Kaza Yaptığı Otomobilde Yaralı Bulundu
Kayıp Seher Öğretmen, 30 Saat Sonra Kaza Yaptığı Otomobilde Yaralı Bulundu
3311

Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.