çetin ticaret

“Bayramiç Tahin Helvası“ Coğrafi İşaret Belgesi İle Tescillendi

Bayramiç ilçesine özgü tahin helvası, Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

2020
“Bayramiç Tahin Helvası“ Coğrafi İşaret Belgesi İle Tescillendi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bayramiç Tahin Helvası’nın coğrafi işaret tescili sertifikası alınması töreninde konuştu.

“Çanakkale’mizin güzide ilçesi, Üstad Mehmet Akif’in memleketi Bayramiç; tarihiyle, verimli topraklarıyla önemli bir merkez. Bayramiç Tahin Helvası da 1870 yıllardan bu yana gelen önemli bir değerimiz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk anılarında sıkça bahsettiği ve “tadını unutamıyorum” dediği çok özel bir ürün. Şehrimize özgü, bir anlamda Üstad Akif’in hatırasını taşıyan Bayramiç Tahin Helvası’nın coğrafi işaret tescili alması, Çanakkale’mize özgü bu ürünümüzü ülkemize ve dünyaya tanıtmak için önemli bir adım oldu. Geleneksel bilgi ve kültürel değerlerimizin korunması açısından büyük öneme sahip olan coğrafi işaretler, ekonomiye katkısıyla birlikte üreticiye de pazarlama konusunda büyük avantajlar sağlıyor. Bu kıymetli ürünümüzün coğrafi tescilinden, Bayramiç’imizin, Çanakkale’mizin marka değerlerinin yükselmeye devam etmesinden dolayı memnuniyet duyuyoruz.
 
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanımız Prof. Dr. Habip Asan’a, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, Bayramiç Kaymakamımız Alper Taş’a, Bayramiç Ziraat Odası Başkanımız İsmail Pehlivan, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Erdem Karadağ’a, İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Çobanoğlu’na ve helva üreticilerimize, ürününün tescili sürecinde emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bayramiç’imize, Çanakkale’mize, ülkemize ve tüm üreticilerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
 
Türk Patent ve Marka Kurumu’nda yapılan törene AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Çanakkale Bayramiç Esnaf Odası Başkanı İsmail Yıldırım, Çanakkale Bayramiç Helva Üreticileri Bahar Koçer Yurt, Ege Şenol Hüsnüoğlulları ve İbrahim Akyüz ile davetliler katıldı.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.