çetin ticaret

Kaymakam Taş’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Bayramiçlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımlandı.

2014
Kaymakam Taş’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Bayramiçlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımlandı. Kaymakam Taş, mesajında şu sözlere yer verdi; “Cumhuriyetimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde, yani bundan 98 yıl önce bugün; “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir”  ifadeleri ile ilan edilmiştir.

Yakın tarihimiz açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane biçimi cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra büyük fedakarlık ve mücadele ile kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki bugün tam bağımsız olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin ve şanlı bir mazinin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve büyük kalkınma hamlelerine imza atmış, dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz tek vücut olarak dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman şükran ve minnetle hatırlayacağız.

Cumhuriyetimizin izinde belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz yurdumuzu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenini sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Bayramiç’li hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.