çetin ticaret

“Mart’ın Sonu Bahar Dediler, İşçiye Gün Yüzü Göstermediler”

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Bayramiç Belediyesi’nde davayı kazanan işçilerin asıl işlerinde çalışmasını talep ederek, bu konuda gerekli çalışmayı yapmayan belediyeyi kınadı. Yılmaz, “Mart’ın sonu Bahar dediler işçiye gün yüzü göstermediler” diyerek tepkisini dile getirdi.

6698
“Mart’ın Sonu Bahar Dediler, İşçiye Gün Yüzü Göstermediler”

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Bayramiç Belediyesi’nde davayı kazanan işçilerin asıl işlerinde çalışmasını talep ederek, bu konuda gerekli çalışmayı yapmayan belediyeyi kınadı. Yılmaz, “Mart’ın sonu Bahar dediler, işçiye gün yüzü göstermediler” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Başkan Yılmaz konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “31 Mart 2019 mahalli idareler seçimleri sonrası CHP yönetimine geçen Bayramiç Belediyesi’nde çalışırken haksız ve hukuksuz şekilde işlerinden edilen üyelerimiz sendikamızın yürüttüğü eylem ve hukuk mücadelesi sonucu görevlerine geri dönmüştü. 

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak, mahkeme tarafından verilen kararın uygulamaya koyulup, emekçilerin işlerine iade edilmesi tarafımızca büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. 

Ancak emekçiler adına sevindirici bu gelişmelerin ışığında, Bayramiç Belediyesi yönetiminin işlerine iade edilmiş emekçilere yönelik yeni tutumlarının ve uygulamalarının kabul edilecek bir tarafı bulunmamaktadır. İşlerine iade kararı bağımsız yargı tarafından verilen üyelerimiz, Belediye yönetimi tarafından intikam hırsıyla ve uydurma tutanaklarla önceki görevlerinden başka görevlere verilerek rencide edilmek suretiyle adeta bir zulüm uygularına maruz bırakılmak istenmektedir. Mart’ın sonu Bahar dediler işçiye gün yüzü göstermediler.  

Belediye yönetiminin alın teriyle ailelerine ekmek parası götürmekten başka amacı olmayan kendi personeline karşı bu tür uygulamaları psikolojik tacizden başka bir şey değildir. Yıllardır Bayramiç Belediyesi’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan İsmail Can adlı üyemiz, hiçbir gerekçe gösterilmeden Temizlik İşlerinde Sokak Hayvanları Temizliğinde görevlendirilmiştir. Yine işe iade kararı verilen Basın Bürosunda çalışan, Şoför olarak çalışan üyelerimiz de sokak ve çevre temizliğinde görevlendirilmiştir.

Yıllardır yaptıkları ve uzmanlaştıkları işlerden uzaklaştırılarak bilmedikleri işlerin üstesinden gelmeleri beklenen üyelerimize yönelik bu tür uygulamaların bir an evvel son bulmasını talep ediyoruz. Üyelerimize yönelik bu uygulama Bayramiç Belediyesi’nde var olan iş huzurunu bozmuş, belediye çalışanları arasında gelecek kaygısına neden olmuştur.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak, üyelerimizin maruz bırakıldığı bu sürgüne karşı her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Üyelerimize yönelik uydurma tutanaklarla tezyif, iftira ve baskı altına almaya çalışanları uyarıyoruz. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir. Sermayesi alın teri olana zulüm etmekten vazgeçin. Sendikamız HİZMET-İŞ, üyelerinin haklarını savunmada karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir.”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.