çetin ticaret

Bayramiç’te Çilek Hasadı Başladı 

Bayramiç ilçesinde örtü altı çilek hasadı başladı. Tezgahlarda çileğin kilosu 10-15 TL arasında satılıyor.

3364
Bayramiç’te Çilek Hasadı Başladı 

Havaların ısınması ile birlikte Bayramiç’te çilek hasadı da başladı. İlk hasat örtü altı tabir edilen çilekte yapılırken, kilosu ise 15 TL'ye kadar satılıyor. 

Tarım alanında önemli bir yere gelen Bayramiç’te çilek üretimi de hızlandı. İlçede toplam 165 dönümlük alanda sezonda 580 ton çilek hasadı yapılıyor. Bu yıl tezgahlarda çileğin kilosu  10-15 TL arasında satılıyor. 

Çilek hasadı ile ilgili bilgi veren Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, “Çileğin tadı, aroması çok güzel. İlaç ve gübre kullanılmıyor, çileklerimiz organik. İlçemizde Yassıbağ, Beşik, Daloba köylerinde ağırlıklı olmak üzere toplam 165 dönümde örtü altı çilek yetiştiriyor. Yıllık 580 ton çilek hasadı yapılıyor. İlçe ekonomisine büyük girdiler sağlanıyor." dedi.


Bayramiç’te Çilek Hasadı Başladı 
Bayramiç’te Çilek Hasadı Başladı 
634

Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.