çetin ticaret

Kuzu Göbeği Altınla Yarışıyor

Bayramiç sınırları içinde kalan Kazdağlarının eteklerinde kuzu göbeği mantarı çıkmaya başladı. Kuzu göbeği mantarının kilosu adeta altınla yarışıyor. 

4346
Kuzu Göbeği Altınla Yarışıyor

Bayramiç sınırları içinde kalan Kazdağlarının eteklerinde kuzu göbeği mantarı çıkmaya başladı. Kuzu göbeği mantarının kilosu adeta altınla yarışıyor. 

Kuzu göbeği mantarı, bahar aylarında ortaya çıkan bir mantar türü. Doğal ve şifalı bir ürün olan kuzu göbeği mantarı faydaları ile her evde bulunması gerektiğini kanıtlıyor. Kansızlık hastalığına iyi gelmesiyle tanınan kuzu göbeği mantarı faydaları saymakla bitmiyor. 

Nadir bölgelerde yetişen bu mantar türü, az bulunması nedeniyle de fiyatı dudak uçuklatıyor adeta. Bu mantarın çıktığı nadir yerlerden biri de Bayramiç ilçesi. Havaların ısınması ile toplanmaya başlanan mantarın kilosu toptancılara bile 200 TL'den veriliyor. Fiyatının yüksek olması nedeniyle köylüler işlerini bırakarak kuzu göbeği mantarı toplamak için Kazdağlarına adeta hücum etti. Köylüler birbirlerinden daha fazla mantar toplamak daha fazla para kazanabilmek adeta bir yarışa girdiler. Kazdağları eteklerindeki Alakeçi, Dağahmetçe, Zerdalilik, Yanıklar köyü hudutları içerisindeki Ormanlık Çalılık alanlarda daha yoğun bulunan Kuzu göbeği mantarını bulmak için köylüler akın ediyor. 

Köylüler birbirleriyle yarış yaparken ilçe halkından bazı vatandaşlarda Kuzu göbeği bulmak ve para kazanabilmek umuduyla Mantarın daha yoğun bulunduğu bölgelere sabahın ilk ışıklarıyla hareket ediyorlar.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.