çetin ticaret

Bayramiç Uçuşa Geçiyor

Çanakkale Havalimanı Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile geçici hava hudut kapısı iken daimi hava hudut kapısı olarak ilan edildi. Bu kararın hemen arkasında ünlü Bayramiç elmasına Kanada’dan ilk sipariş verildi. 

5810
Bayramiç Uçuşa Geçiyor

Çanakkale Havalimanı Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile geçici hava hudut kapısı iken daimi hava hudut kapısı olarak ilan edildi. Bu kararın hemen arkasında ünlü Bayramiç elmasına Kanada’dan ilk sipariş verildi.  Bu müjdeli haberi veren AK Parti Bayramiç İlçe Başkanı Sadettin Arslan, birçok üründe siparişlerin arka arkaya geleceğini söyledi. 

Çanakkale Havalimanı Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile geçici hava hudut kapısı iken daimi hava hudut kapısı olarak ilan edildi. Bu kararla ilgili olarak AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ‘’Bu karar ile Çanakkale Havalimanı’mız turizm, ticaret, uluslararası yolcu ve kargo trafiği açısından büyük bir öneme sahip oldu” dedi. 

Bu kararın hemen arkasında il için sevindirici haber geldi. Müjdeli haberi de AK Parti Bayramiç İlçe Başkanı Sadettin Arslan verdi.  Havaalanındaki gelişmelerin ardından ilk siparişin Bayramiç elmasına geldiğini belirten Başkan Arslan, Bayramiç Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldıkları bilgilere göre Kanada’dan 600 ton elma hazırlanıp gönderileceğini söyledi. Bundan sonra birçok ürüne dışarından sipariş geleceğini de belirten Başkan Arslan, “Çanakkale Havalimanı’nın dış hatlara açılmasından dolayı AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ederiz. Bu gelişme sadece Bayramiç’e değil il geneline büyük katkı sağlayacak. Birçok ürünümüz artık dış pazara daha kolay ulaşılacak. Havaalanındaki gelişmelerden dolayı Bayramiç kirazı da değer kazanacak. Kiraz çabuk bozulan bir meyve. Bu yüzden uçakla götürülmesi gerekiyor. Uçakla ihraç edilmesinin önü açıldığı için Bayramiç kirazının daha da değer kazanacak. Bu da bizi birçok konuda adeta uçuracak.” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.