çetin ticaret

Eğitim İş Temsilcisinin Öğrencileri Mağdur Etti İddiası

Eğitim İş Bayramiç temsilcisi olan Mehat Oğral’ın eğitime başlandığı günden bu yana canlı derslere katılmayarak öğrencilerini mağdur ettiği iddia edildi.

6102
Eğitim İş Temsilcisinin Öğrencileri Mağdur Etti İddiası

Eğitim İş Bayramiç temsilcisi olan Mehat Oğral’ın eğitime başlandığı günden bu yana canlı derslere katılmayarak öğrencilerini mağdur ettiği iddia edildi. Birçok mazeret ve rapor alarak derslere girmeyen öğretmenin dışarıda gezdiğini gören veliler tepki gösterdiği iddia edildi. Mağdur olan öğrenci velileri durumu Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne bildirdiği, sorununun çözülmemesi durumunda öğrencilerini başka okula nakli isteyecekleri öğrenildi. 

Pandemiden dolayı eğitimin büyük bölümü uzaktan veriliyor. Öğretmenler internet üzerinden canlı derslere katılıyor. Öğretmen ihtiyacından dolayı Bayramiç Milli Zafer İlkokulu’na norm fazlası olduğu için görevlendirmesi yapılan Eğitim İş temsilcisi ve sınıf öğretmeni Mehat Oğral’ın 3/C sınıfını okutması gerektiği, ancak okullar açıldığından bu yana canlı derslere katılmadığı iddia edildi. Velilerin verdiği bilgiye göre; cep telefonu üzerinden dahi sınıf grubunu oluşturmamış. Okul müdürlüğüne sürekli mazeret ileterek, uzaktan eğitim sürecinde öğrencileri mağdur ettiği iddia edildi. Derslere girmemek için heyet raporu almaya çalıştığı, idari izinli sayılmak için rapor peşinden koştuğu bir diğer iddia. İlçede herkese pes dedirten yaklaşım Eğitim-İş Sendikası temsilcisinden gelmesi bir başka tartışma konusu oldu. 

Sorunun devam etmesi üzerine veliler, Kaymakamdan raporları incelenmesini istedi. Aynı zamanda raporlu olan bir kişinin her gün dışarda görülmesi kafaları karıştırdı. Veliler konu ile ilgili okul müdüründen net bir cevap alamadığı için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayramiç Kaymakamlığı’na Mehat Oğral’ı şikayet ettikleri öğrenildi. Bu durumdan rahatsız olan birçok veli çocuğunu başka okullara nakil aldığı öğrenildi.

Kaymakamdan öğretmen ile ilgili gereğinin yapılmasını bekleyen veliler daha fazla çocuklarının mağdur olmasını istemediklerini belirti.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.