çetin ticaret

Traktör Girmeyen Bağlar, Atlarla Sürülüyor

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Gedik köyünde, arazinin engebeli ve üzüm kütükleri arasındaki mesafenin az olması nedeniyle traktörün giremediği bağlar, atadan kalma, atlara bağlanan pulluklar ile sürülüyor.

3026
Traktör Girmeyen Bağlar, Atlarla Sürülüyor

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Gedik köyünde, arazinin engebeli ve üzüm kütükleri arasındaki mesafenin az olması nedeniyle traktörün giremediği bağlar, atadan kalma, atlara bağlanan pulluklar ile sürülüyor.

Üzüm yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Bayramiç ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Gedik köyü sakinleri, traktörleriyle sarp arazideki üzüm bağlarına ulaşamıyor. Bazılarına ise kütük aralıklarının çok sık olması nedeniyle traktörlerle giremiyor. Köylüler de dedelerinden kalma eski yöntemle, atlara bağladıkları pulluklarla bağlarını sürüyor. Köylüler, düz ve sulak arazilerde ise daha farklı meyveler yetiştiriyor.

Çiftçilerden Hakkı Karaman (29), 7 dönümlük bağını arkadaşı Halil Görgül (35) ile birlikte atadan kalma atlara bağladıkları pulluklarla sürdü. İki çiftçi, engebeli arazi nedeniyle bitkin düşen atlarını, her saat başı dinlendirdi.

Hakkı Karaman, köyün sarp bir arazi yapısına sahip olduğunu, ancak Bayramiç ilçesinin en iyi üzüm bağlarının da köylerinde olduğunu söyledi. Karaman, "Arazimizin sarp olmasının yanında, üzüm kütükleri çok sık dikildiği için traktör ile sürmenin imkanı yok. Bağlarımızı sürerken en dikkat ettiğimiz konulardan birisi de atlarımızı saat başı dinlendirmek oluyor. Atların bağları sürerken otları yemeye çalışmaması için ağızlarına da telden yapılan ağızlık takıyoruz" dedi.


Traktör Girmeyen Bağlar, Atlarla Sürülüyor
Traktör Girmeyen Bağlar, Atlarla Sürülüyor
2759

Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.