çetin ticaret

Bayramiç'te Demokrasi Yürüyüşü Coşkusu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yürüyüş ve tören düzenlendi.

5722
Bayramiç'te Demokrasi Yürüyüşü Coşkusu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yürüyüş ve tören düzenlendi. Demokrasi destanının 2 yıldönümünde Binlerce Bayramiç'linin katıldığı gösteride, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü ve şehitleri anıldı. Meydanda bir araya gelen ilçe protokolü ve vatandaşlar, bayraklar eşliğinde Kıbrıs Caddesi boyunca yürüdü.  Programa Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Görgünoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yürüyüş öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaptığı konuşma meydanda kurulan dev ekranlardan yansıtıldı. Mehter takımının çaldığı marşlar ve sloganlar eşliğinde cadde boyunca ilerleyen grup, bayrakları bir an olsun indirmedi. Yürüyüşün ardından program Yıldırım Akbulut Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Yıldırım Akbulut meydanında saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan anma programı Kur’an-ı Kerîm tilaveti, protokol konuşmaları, Mehteran gösterisi, şiirler, İlçe Müftülüğü İlahi grubu tarafından söylenen kaside ve ilahiler  ile devam etti. Saat 00.13’te  Tüm Türkiye ile aynı anda ilçedeki tüm Camilerden selalar okundu.

Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, törene ilişkin konuşmasında "Ülkemizde demokrasiyi yok etmeye çalışanlar 15 Temmuz akşamı harekete geçti. Milletin silahını millete doğrulttular. Ülkemizin geleceğine darbe vurmak, kaos ortamı oluşturmak istediler. Hain bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Meydanları dolduran milletimiz bu hain girişimini başarısızlığa uğrattı. Milletimiz, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazdı" dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.