çetin ticaret

Tatlı Sular Neden Akmıyor?

Bayramiç‘te vatandaşın faydalandığı tatlı su çeşmelerinden yaklaşık olarak 5 aydır su akmıyor. Halkın yardım ve katkılarıyla Kazdağları’ndan ilçe merkezine kadar getirilen tatlı suyun yaklaşık beş aydır akmamasına rağmen herhangi bir açıklama yapılmayışı dikkat çekiyor.

3632
Tatlı Sular Neden Akmıyor?

Bayramiç‘te vatandaşın faydalandığı tatlı su çeşmelerinden yaklaşık olarak 5 aydır su akmıyor. Halkın yardım ve katkılarıyla Kazdağları’ndan ilçe merkezine kadar getirilen tatlı suyun yaklaşık beş aydır akmamasına rağmen herhangi bir açıklama yapılmayışı dikkat çekiyor.

Bayramiç'in mahallelerinde inşa edilen bir çok  çeşmelerden yıllardır halkın içme suyunu karşıladığı sular yaklaşık 5 aydan bu yana akmıyor. Uzun yıllar önce Tatlı Su Getirme Derneği tarafından Kazdağlarındaki kaynaklardan halkın desteği ve yardımlarıyla Bayramiç'e ulaştırılan içme suyunun neden kesildiği merak konusu oldu.

Çeşmelerden yararlanan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Çeşmelerden su akmadığını ifade eden vatandaşlar kesintinin neden kaynaklandığı konusunda bir bilgiye sahip olmazken durumdan rahatsız olan çok sayıda vatandaş  sorunun giderilmesini istedi.

Tatlı su çeşmelerinden şehir şebeke suyunun aktığını söyleyen vatandaşlar ilçede şehir suyundan kaynaklı yaşanan zehirlenme olaylarından sonra  suyun sağlıklı olduğuna karşı güvenlerini kaybettiklerini öne sürüyorlar. Şebeke suyuna  güvenmediklerinden  uzun süredir marketten su satın aldıklarını ya da tankerlerle köylerden tatlı su getirdiklerini belirten vatandaşlar bu sorunun en kısa sürede çözülmesini istediklerini ifade ediyorlar.

Diğer yandan, halkın yardım ve katkılarıyla Kazdağlarından ilçe merkezine kadar getirilen tatlı suyun yaklaşık beş aydır akmamasına rağmen  herhangi bir açıklama yapılmayışı dikkat çekiyor.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.