çetin ticaret

Belediye, İşçilerine Mobbing Uyguluyor

Bayramiç Belediyesi ile işçiler arasındaki sorun devam ediyor. Her fırsatta bu sorunu dile getiren Hizmet İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, işten çıkartılan ve daha sonra açtıkları dava sonucu işe iade edilen işçilere karşı belediyenin mobbing uyguladığını iddia etti. 

6256
Belediye, İşçilerine Mobbing Uyguluyor

Bayramiç Belediyesi ile işçiler arasındaki sorun devam ediyor. Her fırsatta bu sorunu dile getiren Hizmet İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, işten çıkartılan ve daha sonra açtıkları dava sonucu işe iade edilen işçilere karşı belediyenin mobbing uyguladığını iddia etti. 

Başkan Yılmaz sorunla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tarafından her ne kadar 31 Mart yerel seçimler öncesi belediye çalışanlarına hiç kimse tarafımca işten çıkartılmayacak vaatlerinin tam tersine 31 Mart seçimleri sonrası sadece sermayesi Alın teri olan  işçi arkadaşlarımızı hiç bir sebep gösterilmeden işten çıkarılmışlardı. Hizmet-İş Sendikası olarak açmış olduğumuz işe iade davalarını kazanarak arkadaşlarımızın işe iadelerini sağladık.

Ancak Bayramiç Belediye Başkanı Sayın Mert Uygun'un işçi arkadaşlarımıza karşı başlatmış olduğu operasyon zaafı bitmemiş olacak ki işe iade edilen arkadaşlarımızdan 8 yıldır Bayramiç Belediyesinde Mühendis kadrosuyla görev yapan arkadaşımızı çevre temizliğine vermiş ve daha sonra işten çıkartmış diğer arkadaşlarımıza uydurma tutanaklar yazarak ve İş Kanununa aykırı görevlendirmeler yaparak psikolojik mobbing uygulamıştır. En son uyguladığı mobbing ise çalışan bir arkadaşımızın kuruluş misyonu iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan,  bir gençlik yetiştirmek olan Asım'ın Nesli derneğine gitmesini sebep göstererek bu arkadaşımızın işine son verilmesidir. Bayramiçli olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, milletin geleceği olan gençlerin de bu şuurda yetişmesini istemiştir. Bayramiç Belediyesinde çalışan kimse geleceğinden emin değildir. Belediyede huzur bozulmuş iş barışı tehlikeye düşmüştür. Martın sonu Bahar sloganları ile seçime giren Belediye Başkanı emekçinin rızkını kesmesi arkadaşlarımızın evlerine dert ve kara kışı getirmiştir.

Sayın Belediye Başkanı;

Evi kira olan, çocukları okuyan bir sürü çile içerisinde yaşayıp ekmeğine sımsıkı sarılan ve o ekmeği elinden alınan bir babanın çaresizliğini anlayabilirmisiniz. Meydanlara çıkarak istediğiniz kadar Adalet den bahsedin size kimse inanmaz ve inanmıyoruz.

Bayramiç Belediye Başkanı tarafından tekrar işten çıkarılan işçilerimiz ile ilgili Sendikamız tarafından Hukuki süreç başlatılmıştır. 

Bilinmeli ki, bu yapılan zulmü, hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. İşçilerimiz ile beraber sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bayramiçli İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur, dönmek bilmez yürürüz.”

Sayın Başkan göreve başlar başlamaz kendinizi herhangi bir operasyon zaafına kaptırdıysanız bilin ki bundan en büyük zararı siz ve mensubu olduğunuz siyasi parti görecektir. Tek geçim kaynağı belediye olan işçi kardeşlerimizi işten çıkaran belediye başkanını Mert Uygun'u vicdanı ile başbaşa bırakıyoruz.”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.