çetin ticaret

Bayramiç'in Tarihi Çeşmeleri

Bayramiç’in her köşesinde karşınıza çıkan renkli süslemeleriyle estetik görünümlü çeşmelerinden Kazdağı’nın buz gibi suları akar. 

7080
Bayramiç'in Tarihi Çeşmeleri

Bayramiç’in her köşesinde karşınıza çıkan renkli süslemeleriyle estetik görünümlü çeşmelerinden Kazdağı’nın buz gibi suları akar.  

Dede Çeşmesi : Hadımzade Ahmet Ağa  tarafından Hicri 1152 (Miladi 1739 )yılında yaptırılmıştır. Çarşı Camiinin  Kuzey doğusunda  dört  yolun kesiştiği  küçük meydanın ortasındaki yaşlı çınar ağacının altındadır. 

Tepecik Çeşmesi : Hicri 1200/1211 (Miladi 1786 ) yılında yaptırılmıştır. Kitabede  yaptırılanın adı tahribat nedeniyle  bugün okunamamaktadır. Tepecik Mahallasindedir. 

Eski Hükümet Alanı Çeşmesi : Hadımzade  Osman bey tarafından Hicri 1207 (Miladi 1792 yılında yaptırılmıştır. Eski Hükümet Binasının doğusunda Hadımoğlu Konağının da yer aldığı meydanın  köşesinde eski bir evin cephe duvarına bitişiktir. 

Garip Çeşme : Yaptıranı ve tarihi bilinmemektedir. Kaymakamlık Lojmanı  karşısındaki geniş alanın batı köşesindedir. 

Cami-i Cedit (Karşıyaka Camii) Çeşmesi : Taş Köprünün bitişiğindeki Caminin yanındadır. 

Pıtıreli Köyü Çeşmesi : Pıtıreli Köyü’ndedir. Miladi 1780 yılında yapıldığı tahmin edilmiştir.



Kaynak: Özel Haber
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.