çetin ticaret

Bayramiç Kazdağı Zeytinyağına Tescil Girişimi

Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan ve Meclis Kurulu Başkanı Yücel Çayıroğlu’nun talebi doğrultusunda zeytin ve zeytinyağı üreticileri bir araya geldi.

3174
 Bayramiç Kazdağı Zeytinyağına Tescil Girişimi

Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan ve Meclis Kurulu Başkanı Yücel Çayıroğlu’nun talebi doğrultusunda zeytin ve zeytinyağı üreticileri bir araya geldi. Yapılan toplantıda Kazdağlarındaki Zeytinlerden oluşturulan ve yöre halkının önemli geçim kaynağı olan Zeytin yağlarının “Bayramiç Kazdağları Zeytinyağı” adıyla coğrafi işaret tescili alınması konuşuldu.   

Toplantı Pıtıreli Köyü Muhtarı Abdullah Avcıoğlu, Ahmetçeli Köyü Muhtarı İbrahim Doğan, Ahmetçeli Koop. Başkanı Şükrü Özyürek, Pınarbaşı Köyü Yönetim Kurulu Üyemiz Günay Kocabıyık, Bayramiç Dalgıç Tic. İşletme sahibi İlhan Dalgıç, Pıtıreli Koop. Yönetim Kurulu Üyesi Umut Eroğlu, Sezida Zeytinyağı işletme sahibi Seçkin Sezer, Zeytinli Köyü Muhtarı ve Koop. Başkanı Rıza Beceren, Palamutoba Köyü Muhtarı Nurettin Özçelik, Uysal Zeytinyağı işletme sahibi Ersen Uysal, S.S. Pıtıreli Tarımsal Kal. Koop. Başkanı Tuncay Güngör, Pınarbaşı Köyü Muhtarı Hayrullah Özkan, Ahmetçeli Köyü Koop. Başkan Yard. Hüseyin Cahit Sivrioğlu, Zerdalilik Köyü Muhtarı, Yönetim Kurulu Üyemiz Adem Örnek, Saçaklı Köyü Muhtarı Çetin Taşdelen, Kutluoba Köyü Muhtarı, Koop. Başkanı Zafer Sezer ve Pıtıreli Köyü zeytin yetiştiricisi Halil Ali Çalışkan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.   

Toplantıda Bayramiç zeytinyağının “Bayramiç Kazdağları Zeytinyağı” adı altında coğrafi işaret tescili alması konusunda çalışmalar başlatılması kararı alındı. Çalışmaların Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündoğdu koordinatörlüğünde sürdürüleceği bildirildi.   

Konuyla ilgili Başkan Pehlivan; “İlçemize ve odamıza ait 2 tane coğrafi işaretli ürünümüz mevcut. Bir yenisini daha eklemek için çalışmalarımız başladı. Bayramiç’te yetişen zeytinlerden oluşan zeytinyağlarının kalitesini ve aromasını tüm Türkiye ve yurtdışındaki tüketiciyle buluşturmak istiyoruz. Bunun için ‘Bayramiç Kazdağları Zeytinyağı’ adı altında çalışmalarımız başlatmış bulunuyoruz. Üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.  


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.