çetin ticaret

Kalbiniz Rahat Olsun Biz Varız!

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde Kalp-Damar Cerrahi ekibi tarafından bir ilk olan 6 adet koroner damarına yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla başarılı bir bypass işlemi uygulandı.

3344
Kalbiniz Rahat Olsun Biz Varız!

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde Kalp-Damar Cerrahi ekibi tarafından bir ilk olan 6 adet koroner damarına yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla başarılı bir bypass işlemi uygulandı.

Çanakkale Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Abdullah çakmak isimli hasta kalp krizi teşhisi ile kardiyoloji tarafından acil olarak koroner anjiografi yapılmak üzere 22.01.2018 tarihinde yatırıldı. Anjio sonrası hastamız, koroner damarlarında ciddi darlıkları saptanması üzerine operasyon hazırlığı için kalp ve damar cerrahisi yoğun bakıma alındı. 

Takiplerinde yaygın kalp krizi göstergelerinden olan kalp enzimlerinde ciddi artışlar saptandı. Hasta yoğun bakım takibinde tıbbi destek ile enzimleri düşmesi beklendi. Operasyon hazırlığı tamamlanan hasta ve yakınlarına operasyon hakkında ayrıntılı bilgi verilip 29.01.2018 tarihinde Op Dr. Buğra Destan tarafından operasyona alındı. Op. Dr. Buğra Destan ve Op. Dr. Kadir Arslan ve kalp damar cerrahisi ekibince ve anestezi uzmanları Dr. Erengül Çiçek ve Dr. Yener Tutaş’tan oluşan anestezi ekibiyle 6 adet koroner damarına yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla başarılı bypass işlemi uygulandı. 

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde bir ilk olan 6 damara bypass operasyonu sonrası hasta kalp-damar yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakımda takiplerinde sorun yaşamayan hasta servis takibine alındı. Servis te tedavi süreci tamamlanan hastanın taburcu sonrası kullanacağı ilaçları düzenlenip şifa ile taburcu edildi. 

2 yıldır büyük bir ivmeyle artmaya devam eden başarılı kalp operasyonları kalp cerrahisi ekibi tarafından yapılmaktadır. Çanakkale Mehmet Akiy Ersoy Devlet Hastanesi binamızda yoğun bakım yatak sayılarımızın artması dolayısıyla Çanakkale ilindeki daha çok sayıda hastaya kaliteli hizmet vermeye devam edilecektir" açıklamasında bulundu. 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.