çetin ticaret

Yangının Ormana Sıçramaması Sevindirdi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Zerdalilik köyünde Şennur Önal'a (68) ait hayvan barınağında başlayan yangında barınak tamamen yandı.

4428
Yangının Ormana Sıçramaması Sevindirdi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Zerdalilik köyünde Şennur Önal'a (68) ait hayvan barınağında başlayan yangında barınak tamamen yandı. Barınaktan sıçrayan yangın ilçenin en büyük ormanlarının bulunduğu bölgeye doğru yöneldi. Bunun üzerine orman işletmesine ait 6 arazöz yangına müdahale etti. Ormana sıçrama tehditine karşı yangın helikopteri de söndürme işlemlerine katıldı.

İlçeye 20 km uzaklıkta bölgenin en iyi orman alanlarının bulunduğu bir orman denizi andıran Zerdalilik köyünde hayvan barınağında kaynak yapılırken çıktığı iddia edilen alevler barınağının tamamen yanmasına ve barınağın içinde bulunan bir koyunun telef olmasına neden oldu.

Yükselen alevler rüzgarında etkisiyle 150 m2 alandaki tüm barınağı sardı. Barınağın içindeki hayvanlar dışarı çıkarıldı. Fakat bir tanesinin telef olduğu belirtildi. Samanların ve gübrelerin alev alması ile çalılık alana doğru ilerleyen alevler Bayramiç orman işletmesine ait 6 arazöz, Bayramiç Belediyesine ait 2 itfaiye aracının yardımıyla söndürmek için orman işçileri yoğun çaba harcadılar. Fakat bulunduğu konum itibariyle ve rüzgarında yoğun olması nedeniyle yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın 1.5 saat de kontrol altına alındı.

Jandarma olay ile ilgili soruşturma başlattı. Alevlerin ormanlık alana 1 adım kala kontrol altına alınmasında orman işçilerinin yoğun çabası görüldü. Yangının ormana sıçramaması orman işletmesine ve Zerdalilik köylülerine derin bir oh çektirdi.


Yangının Ormana Sıçramaması Sevindirdi
Yangının Ormana Sıçramaması Sevindirdi
5948

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #Bayramiç #Orman
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.