çetin ticaret

İşten Atılan Bayramiç Belediye İşçileri Yürüyecek

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, Bayramiç ilçesinin de aralarında bulunduğu binlerce işçinin işten çıkarılmalarını protesto etmek üzere Bolu’dan Ankara’da 196 km’lik bir protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdu. 

4748
İşten Atılan Bayramiç Belediye İşçileri Yürüyecek

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinin de aralarında bulunduğu binlerce işçinin işten çıkarılmalarını protesto etmek üzere HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da katılımı ile Bolu’dan Ankara’da 196 km’lik bir protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdu. 

11 Haziran Salı günü işten çıkarmaların başladığı Bolu Belediyesinin önünde başlayacak olan emek ve adalet yürüyüşünün Ankara CHP Genel Merkezi önünde sonlandırılacağını kaydeden Hak-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz düzenlenecek yürüyüşte CHP ve HDP li belediyelerde yaşanan işten çıkarmaları protesto ederek emeğin yanında adaleti de isteyeceklerini söyledi. 

Bolu’dan başlayacak olan yürüyüşe binlerce kişilerin katılacağını kaydeden Vedat Yılmaz, sadece çocuklarının rızkı için alın terlerini döken ve işten çıkarılan emekçilerin işten çıkarılmalarına karşı olan tepkilerini düzenleyecekleri yürüyüş ile sürdüreceklerine vurgu yaptı. 

Hak-İş ve Hizmet-İş Çanakkale İl Başkanı Yılmaz, 31 Mart seçimlerinden sonra el değiştiren ve aralarında Çanakkale ilimiz Bayramiç İlçe Belediyesi, İzmir/Menderes, Samsun/Atakum, Antalya Büyükşehir, Mardin Büyükşehir, İzmit Belediyesi, Şırnak/Cizre, Diyarbakır/Lice, Muş/Varto Belediyelerinden işten çıkarılan binlerce işçi kardeşimiz var. Ne insani ne de hukuki hiçbir dayanağı bulunmayan bu işten çıkarmalar ile ilgili farklı platformlarda tepkilerimizi sık sık dile getirdik, getiriyoruz. Adil, hukuki ve demokratik olmayan bu haksız, kural tanımaz tutum karşısında sesimizi gür bir sesle bir kez daha Bolu-Ankara yürüyüşümüz ile tepkimizi birkez dile getirecek ve adı geçen belediyelere karşı demokratik, sendikal haklarımızı hatırlatmış olacağız. Emek ve adaleti ağızlarından düşürmeyen, sözde emek savunucularına karşı 11 Haziran da Bolu Belediyesinin önünde başlayacak 196 km lik yolu 11 günde tamamlamayı planlayarak 22 Haziran günü CHP Genel Merkezi önünde sonlandıracağız. Bu yürüyüş ile emekçileri kapı önüne koyan, keyfi işten çıkarmalarla emekçileri işi ile, aşı ile ve ekmeği ile sınayanların maskelerini birkez daha düşürmüş olacak, emek ve adalet talebimizi haykırmış olacağız.” diye konuştu.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.