çetin ticaret

Bayramiçli Akif Belgeseli Tamamlandı

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan Bayramiçli Akif belgeselinin çekimleri tamamlandı.

4254
Bayramiçli Akif Belgeseli Tamamlandı

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan Bayramiçli Akif belgeselinin çekimleri tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer aldığı belgeselde, Mehmet Akif'in bilinmeyen çocukluk yılları ilk kez beyaz perdeye aktarılacak.

İstiklal Marşı'nın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan Bayramiçli Akif belgeseli tamamlandı. Belgesele Cumhurbaşkanı Erdoğan da bizzat katkı verdi. Erdoğan, Mehmet Akif'in Resmim İçin şiirini seslendirdi.

Belgesel, yazarın doğduğu ve çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çekildi.
Akif'in vatansever ve mücadeleci kimliğinin yanı sıra, edebi kişiliğine ve sosyal hayatına dair bilgileri ve İstiklal Marşı'nı kaleme aldığı Tacettin Dergahı'na yönelik enstantaneler belgeselde yer aldı.

İlk kez Akif'in çocukluğunu konu alan belgesel olma özelliği taşıyan 'Bayramiçli Akif' belgeselinin senaryosunu gazeteci Ömer Erbil yazdı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini ise Nihal Ağırbaş yaptı. Ağırbaş, belgeselde bilinmeyen yönüyle Mehmet Akif Ersoy'u anlattıklarını özellikle çocukluk dönemini işlediklerini ifade etti.

Belgeselde, 1 Temmuz 1873'te doğan Ersoy'un, yüzmeyi, güreş yapmayı öğrendiği ilçede, hafızlığa da ilk adımı atmasıyla ilgili ayrıntılar yer alıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın girişimleriyle 2017'de restore edilerek müze haline dönüştürülen Ersoy'un doğduğu ev de belgeselde kullanıldı.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.