çetin ticaret

Bölge Ekonomisi Güçbirliği İle Kalkınır

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu'nu ziyaret etti. 

3384
Bölge Ekonomisi Güçbirliği İle Kalkınır

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu'nu ziyaret etti. 

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kocabaş ile Genel Sekreter Sema Sandal'ın da bulunduğu ziyarette, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının İlimiz ekonomisi, tarım ve sanayiinin gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden İsmail Pehlivan; "Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası; üreticinin, tacirin,  sanayicinin faaliyetlerini kolaylaştırmak ve geliştirmek için gerek lobicilik, gerekse bizzat yürüttüğü proje çalışmalarıyla bizim sesimiz oluyor. Özellikle Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'de proje sahibi olarak ne kadar maddi manevi destek verdiğini ve halen vermekte olduğunu biliyoruz. Sayın Bülent Turan'ın da sahip çıkmasıyla Proje hayata geçti ve Bölgemize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bayramiç Beyazı ve Bayramiç Elması için coğrafi işaret aldık. Daha alınması gereken, sahip çıkılması gereken pek çok ürünümüz var. Ezine Gıda İhtisas OSB inşallah kurumsallığı da getirecek ve beraberinde bu çalışmaları da destekleyecek." dedi. 

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB, takdire şayan bir hızla ilerleyerek 2017 yılı yatırım programına alınmış,  parselizasyon çalışmalarına gelinmiştir. Odamız girişimleriyle başlatılan ve Çanakkale Valiliği himayelerinde sürdürülen Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB,  Sayın Bülent Turan'ın büyük desteği ile İlimize kazandırılmıştır. Bölgemizin tarım potansiyelinin en iyi fiziki koşullarda değerlendirilmesi, markalarımızın hak ettiği yere taşınması hedeflenen ve 91 parselden oluşan Bölge İlimiz istihdamına da büyük katkı sağlayacaktır. Yaklaşık 8.000 olarak tahmin edilen bu istihdam ekonomimize büyük ivme kazandıracaktır. Öncelikli sektörlerimiz arasında ilk sırada yer alan tarım ürünlerimizin üretilmesi ve işlenerek tarıma dayalı sanayiimizin geliştirilmesi Çanakkale'mizin adının ve markalarının uluslararası piyasalarda da duyurulmasını sağlayacaktır.

14 Mayıs 2018 tarihinde Bakanlar Kurulunca Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsisi hakkındaki alınan karar ile ilçelerin gelişmişlik kademelerine bağlı olarak bedelsiz tahsis oranları belirlenmiştir. Bu karara göre 3.kademede yer alan Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'de % 60 bedelsiz olarak parsel tahsis edilebilecektir.

Emsallerine göre çok hızlı gelişen bu yatırımın Çanakkaleliler kıymetini bilmelidir. Başta Sayın Valimiz ile AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Çan Karma OSB Raporunu da Oda olarak hazırlamışve arz etmiş idik. İnşallah en kısa zamanda o da hayata geçirilir." dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.