çetin ticaret

Çiftçimizi Ayağa Kaldıracağız!

CHP Bayramiç İlçe Örgütü, milletvekili adaylarının katılımıyla Av. Ethem Güney Meydanı’nda miting düzenledi.

5868
Çiftçimizi Ayağa Kaldıracağız!

CHP Bayramiç İlçe Örgütü, milletvekili adaylarının katılımıyla Av. Ethem Güney Meydanı’nda miting düzenledi. Mitingde vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Muharrem Erkek, Türkiye için hak, hukuk ve adalet zamanının geldiğini söyledi.

CHP, Bayramiç’te gövde gösterisi yaptı. CHP Bayramiç İlçe Örgütü’nün, milletvekili adaylarının katılımıyla Av. Ethem Güney Meydanı’nda düzenlediği mitinge ilgi oldukça yüksekti. CHP Bayramiç İlçe Başkanı Mert Uygun’un ev sahipliğinde gerçekleşen mitinge CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Muharrem Erkek, 2. sıra adayı Özgür Ceylan, 3. sıra adayı Metin Ümit Ural, 4. sıra adayı Songül Şentürklü, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Ziya Erol, SP İlçe Başkanı Mustafa Algül, ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde vatandaşlara seslenen Erkek, “Maalesef bu güzel toplantımıza AK Parti ve MHP ilçe örgütleri itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu bu itirazı reddetti. Ardından itirazlarını İl Seçim Kurulu’na taşıdılar. İl Seçim Kurulu da itirazlarını reddetti. Çünkü burada yaptığımız toplantı demokrasiye ve hukuka uygun. Neden bu telaş ve korku? Siz de çıkın, bizden sonra anlatın” dedi.

Eşit ve parasız eğitim

Sözlerini sürdüren Erkek, “16 yılın sonunda çok yorgun bir adam var. Ülkenin ağırlaşmış sorunlarını, yorgun bir adam çözemez. Biz millet ittifakını demokrasi için kurduk. Cumhur ittifakı ise ilkeler temelinde kurulmadı. Çıkarlar temelinde kuruldu. FETÖ darbe girişiminde yönetenlerin de vicdani, hukuki, siyasi sorumlulukları var. Çünkü beraber yürüdüler. Yaşanan sorunların temelinde tek adam rejimi var. Bu tek adam rejimi, adaletsiz düzen devam ederse hiçbir şey güzel olmayacak. 16 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, Türkiye’nin hali ortada. Eğitimde de ayrıştırdılar. Zenginlerin çocukları nitelikli, fakirlerin çocukları niteliksiz okullarda okuyor. Bu ayıba bir son vereceğiz. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında ve Millet İttifakı’nın meclis çoğunluğunda, bu ülkenin bütün güzel çocukları eşit ve parasız eğitim alacak. Taşımalı sisteme son vereceğiz. Bir tek çocuğun olduğu köye bile öğretmen gelecek. 21. yüzyılda birleştirilmiş sınıf ayıbı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Tarımda dünya lideri

Erkek, “Çiftçimizi ayağa kaldıracağız. Türkiye’yi tarımda dünya lideri yapacağız. Suyumuz, güneşimiz, toprağımız var ama ekilmiyor. Çiftçimiz çok zor durumda. Mazot 3 lira olacak. ÖTV ve KDV alınmayacak. Emeklilikte yaşa takılma diye bir şey olmayacak. Çiftçiye, işçiye, emekliye, KOBİ’ye gelince para yok ama yandaşa para var. Paramız faiz lobilerine ve tefecilere gitti. Türkiye’nin para sorunu yok, ahlak sorunu var. Türkiye’nin namuslu, ahlaklı siyasetçilere ihtiyacı var. Bizim derdimiz, ülkede bebeklerin artık borçlu doğmaması. Bu ülkede yaşanan tüm adaletsizlikleri ortadan kaldıracağız. Silahlı kuvvetlerimize, polisimize FETÖ’yle birlikte kumpas kurdular. Bu ülkenin namuslu, demokrasiye bağlı, Atatürkçü askerlerini hapse attılar. Gencecik öğretmenler atanamayınca intihar etti” diye konuştu.

Adaletsiz güç zalimdir

Erkek, ” Adaleti tesis edeceğiz. Adalet yoksa hiçbir şey yoktur. Bugün Türkiye’yi adaletsiz bir güç yönetiyor . Unutmayın, adaletsiz güç zalimdir. Mağdur olan herkes görevine iade edilecek. Mahkemesi biten veya hakkında soruşturma olmayan herkes hakkını alacak. Böyle hukuk devleti olmaz. Biz iş diyoruz, üretim diyoruz. AK Parti’nin adayı bedava kek diyor. Bedava kek yemek isteyenler Erdoğan’a oy versin. Çalışmak, üretmek isteyenler ise İnce’ye oy versin. Şahsi ikbalimizi değil, Türkiye’yi düşünüyoruz. Ülkenin ihtiyacı olan 3 kelimeyi tekrarlıyorum; hak, hukuk, adalet. Türkiye için hak, hukuk, adalet zamanı geldi” açıklamasında bulundu.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.