çetin ticaret

Milli Şairin Evi Yoğun İlgi Görüyor

Bayramiç Belediyesi tarafından restore edilerek ziyarete açılan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un evi ziyaretçilerin akınına uğruyor.

4872
Milli Şairin Evi Yoğun İlgi Görüyor

Bayramiç Belediyesi tarafından restore edilerek ziyarete açılan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un evi ziyaretçilerin akınına uğruyor. 

Babası Mehmet Tahir Hoca,  memuriyeti nedeni ile Osmanlı devletinin son dönemlerinde görev yeri nedeni ile Çanakkale’nin Bayramiç İlçesine geldi.  Burda doğan Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun bir bölümü de burada geçti.  Çocukluğunun bir bölümünü Bayramiç’te geçiren Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un evine Bayramiç Belediyesi sahip çıktı. Bayramiç Belediye Başkanlığı ve İÇDAŞ Grubu arasında imzalanan işbirliği kapsamında Milli aşairin evi restore edilerek Başbakanın da katılımı ile ziyaretçilere açıldı.    Milli Şiir’in adını taşıyan sokakta bulunan Ersoy’un Evi, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile geçtiğimiz yıl açıldı. 

Mehmet Akif’in doğduğu evin Çanakkale şehitlerine gelen milyonlarca vatan evlatları tarafından ziyaret edileceğini ifade eden Yıldırım, “Bayramiç’in değerine değer katacak şekilde yapılan bu evde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çanakkale’ye gelmişken şehitlere selam vermeden olmaz. Çanakkale’de yatan şehitlerimizi, memleketimiz için güzel işler yapmış ecdadımızı rahmetle selamlıyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla yâd ediyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz” ifadelerinde bulundu. İki katlı olan Mehmet Akif Ersoy Evi’nde ise toplamda beş odadan oluşuyor. Milli Şair’in evi, restorasyondan sonra yapılan iç mekân tasarımla ve dekorasyonu ile o dönemin sosyal ve kültürel yapısını da ortaya koyuyor. Anne ve babasının da heykellerinin bulunduğu müze, gerçek bir evi andırıyor. Heykeller İle O Dönem Yansıtılıyor Müze evinde, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili birçok bilgi sergileniyor. Yazdığı kitapların da sergilendiği müze evinde, heykeller ile o dönem canlandırılıyor. Müze Evi’nde sadece, Milli Şairin hayatına değil, o dönemlerin aile yapısına ilişkin bilgiler de vatandaşlara sunuluyor. Fotoğrafların, yazıların, antika eşyaların bulunduğu evin bir odasında ise, duvara yansıtılan belgesellerle daha fazla bilgiye sahip olunabiliyor. Mehmet Akif Ersoy’unda orijinaline yakın olarak yapılan heykeli, müzeyi gezenleri etkiliyor.   

Burak Özçivit’de Ziyaret Etmişti 

Geçtiğimiz yıl ziyarete açılan müzeye, ünlü oyuncu Burak Özçivit’ de uğradı. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bulunan genç oyuncu Burak Özçivit, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ni gezmeyi ihmal etmedi. Babası ile birlikte müze evini gezen ünlü oyuncu, vatan şairinin doğduğu ve yaşadığı eve hayran kaldığını belirtti.  

Tanıtımsız Reklamsız 10 Bin Kişi Ziyaret Etti 

Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Müze Evi hakkında bilgiler verdi. Turizm açısında da Bayramiç’e yeni bir katkı yaptığının altını çizen Arslan, herkesi Bayramiç’i ve Mehmet Akif Ersoy’un Evi’ni görmeye davet etti. Arslan, “Restorasyonunu tamamlayarak ziyarete açtığımız Mehmet Akif Ersoy’un evi turizm açısından bizim için çok önemli.  Mehmet Akif Ersoy, Bayramiçlidir. Bayramiç’te doğmuştur.  Bayramiç’te çocukluğunun büyük bir bölümü geçmiştir.  Babası da burada görev yapmıştır daha sonra buradan İstanbul Fatih’e göç etmişlerdir.  Ama Mehmet Akif Ersoy Bayramiçlidir.  Biz de yaşadığı evi restore ettik, bitirdik en sonunda da Başbakanımız ile beraber açılışını gerçekleştirdik. Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı evi de Babasının görev yaptığı camiyi de onun oynadığı sokakları da tüm vatandaşlarımızı gezmeye ve görmeye davet ediyorum” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un Evi’ni ziyaret eden kişi sayısını söyleyen Arslan, “Son 6 ayda biz daha reklam, tanıtım, sunum gerçekleştirmemize rağmen,  Milli Şair’in evini ziyaret edenlerin sayısı 10 bini geçti.  Hedefimiz Türkiye’yi Bayramiç’e getirmek.  Türkiye’nin Bayramiç’i, Mehmet Akif Ersoy’un doğduğu evi,  oynadığı sokakları, babasının görev yaptığı yerleri, çocukluğunun geçtiği yeri görsünler istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.