çetin ticaret

Şovlarını Yaptılar, Sulamayı Unuttular

Her fırsatta çevrecilik naraları atan, “Yeşil Bayramiç’te güzel” sloganıyla doğa dersi vermeye kalkan Bayramiç Belediyesi, bu kez yaptığı uygulamayla sınıfta kaldı.

10862
Şovlarını Yaptılar, Sulamayı Unuttular

Her fırsatta çevrecilik naraları atan, “Yeşil Bayramiç’te güzel” sloganıyla doğa dersi vermeye kalkan Bayramiç Belediyesi, bu kez yaptığı uygulamayla sınıfta kaldı. Tepecik Mahallesi’nde yapılması planlanan Düğün Salonu ve Aşevi inşaatı için binlerce lira harcayarak 23 adet fıstık çamını transplantasyon yöntemiyle söken Belediye Ekipleri, ağaçları sulamayı unutunca 15 yıllık fıstık çamları kurumaya yüz tuttu. Kuruyan ağaçlarlar için çevreciler gözyaşı dökerken,  Bayramiç halkı duruma isyan etti.
 
İstanbul’dan getirttiler

Bayramiç Belediyesi Tepecik Mahallesi Harmanlık mevkiinde yapmayı planladığı düğün salonu ve aşevi inşaatı için çevre düzenlemesi sırasında 23 fıstık çamının taşınmasına karar verdi. Fen İşleri Müdürlüğü, ağaç taşıma işlemi için merkezi İstanbul’da bulunan bir peyzaj firması ile el sıkıştı.  

Sosyal medyada paylaştılar

“Ağaç naklinde yüzde yüz başarı” sloganıyla yola çıkan 11 yıllık peyzaj firması; 22 Ekim 2020 tarihinde İstanbul’dan Bayramiç’e gelerek ağaçları transplantasyon yöntemiyle yerinden sökerek iki farklı bölgeye taşıdı. Ağaçlar; Menderes Çayı kıyısına ve TOKİ’nin karşısında bulunan boş araziye dikilirken Belediye ekipleri bu anı sosyal medyadan paylaşarak adeta şov yaptı. 

Belediye’nin resmi hesabından yapılan paylaşımda ağaçların sökülme işlemi sırasındaki görüntüleri paylaşılırken videonun altına, “Tepecik Mahallesi Harmanlık mevkine yapacağımız üzeri kapalı düğün yeri ve aşevi için alan düzenleme çalışmalarına başladık. Bu arazi üzerinde bulunan 23 adet fıstık çamını, transplantasyon yöntemiyle iki farklı araziye taşıdık. Ağaçlarımızı TOKİ’nin karşısında bulunan boş arazimize ve Menderes Çayı kıyısına taşıdık. Sökülen ağaçlarımız, yeni yerlerinde var olmaya devam edecekler” yazıldı.

Sulamayı unuttular

Geçen onca sürede ağaçların bakım ve sulama işlemleri unutulunca ağaçlarda kurumaya yüz tuttu. 23 ağaç bakımsızlıktan tamamen kururken bu duruma çevreciler bile tepki gösterdi. Bazı çevreciler, “Güzel bir çalışmaydı ayakta alkışlamıştık. Fakat 23 ağacı kaderine terk ederek doğaya en büyük kötülüğü yaptılar ” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“Çevrecilikleri de balon çıktı”

Çevrecilerin haklı isyanına Bayramiç halkıda destek verdi. “Harcanan paraya mı? Onca emeğe mi?, yıllanmış ağaçların kurumasına mı yanayım” diyen bir vatandaş, “Pazarcı esnafına 10 cm tezgahtan taştı diye ceza yağdıran Belediye, kendi yanlışlarını sümen altı ediyor. Bunların çevrecilikleri de balon işleri de şov. O ağaçları dikenlere, emek verenlere büyük saygısızlık. Bir de “Sökülen ağaçlarımız yeni yerlerinde var olmaya devam edecek” diyerek gülünç duruma düştüler” dedi.

Ağaç başı 750 TL

Öte yandan Bayramiç Belediyesi; 23 adet fıstık çamını transplantasyon yöntemine ne kadar bir bedel ödediğini açıklamazken firmanın bu tür işlemleri ağaç başına 600 ile 750 tl arasında ücret aldığı ortaya çıktı.


Şovlarını Yaptılar, Sulamayı Unuttular
Şovlarını Yaptılar, Sulamayı Unuttular
1820

Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.