çetin ticaret

Emek Hırsızlarına Dikkat!

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, çitçileri ve vatandaşları hırsız tüccarlara karşı uyardı. 

3082
Emek Hırsızlarına Dikkat!

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, çitçileri ve vatandaşları hırsız tüccarlara karşı uyardı. 

Ürünlerin piyasaya sürüldüğü şu günlerde tüccar kılığına girerek vatandaşları dolandıracak kişilere karşı çitçileri uyaran Başkan Pehlivan, durumunda şüphelenen kişilerin ihbar etmesini istedi. 

Pehlivan şu uyarılarda bulundu, "Yıllardır büyük bir emekle alın teriyle ürettiğimiz ürünlerin karşılığını almamız için bilinçli üretici olmalıyız. Şüphelendiğiniz ilk defa gördüğünüz tüccar; alıcı veya firmalara itibar etmeyiniz. Bu emek hırsızlığına karşı #DUR! demeli ve ilgili kurum ve kuruluşlarla hareket etmeliyiz. Siz üretici ve muhtarlarımız böyle durumlarda hassasiyet göstererek Ziraat Odası'na bildirmeniz gerekmektedir. Satılan ürünün irsaliyesinin tam olarak doldurulmasına ve irsaliyeye ürünün gerçek değerinin yazılması sağlamalısınız. Banka çeki ile yapılan satışlarda ürününüzü teslim etmeden önce çek bilgilerini Ziraat Odası’na ulaştırmalısınız. Ziraat Odası Başkanlığı söz konusu şahıs veya firmaların banka nezdinde sorgulanmasını, oda ve vergi kaydının bulunup bulunmadığını ve geldikleri il ,ilçelerin hallerinde yerlerinin olup olmadığının araştırmasını yapacaktır.”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.