çetin ticaret

Bayramiç LGS Sınavına Hazır

Cumartesi günü yapılacak sınav için Bayramiç ilçesinde tüm tedbirler alındı.

2850
Bayramiç LGS Sınavına Hazır

Cumartesi günü yapılacak sınav için Bayramiç ilçesinde tüm tedbirler alındı. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan tedbirler ile öğrenciler sınava alınacak. Sınavın başladığı saaten, sınav arası ve sınavın bitimine kadarki süre adım adım hesaplanarak önlemler alındığı belirtildi. 

Bayramiç’e bağlı 7 ortaokulda toplamda 81 görevli ve personel ile 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavına katılacak 381 öğrenci için hazırlıklar tamamlandı. Her öğrencinin kendi okulunda gireceği Liselere Geçiş Sınavı Sözel ve Sayısal bölüm olmak üzere iki oturumdan oluşuyor. 

İlk Oturum Sözel Bölüm Sorularından oluşuyor ve saat 9.30’da başlayıp 10.45’te sona erecek. İlk oturumun süresi 75 dakika olarak açıklandı. İlk oturum sonunda 45 dakikalık ara verilecek. Verilen arada tüm öğrenciler maskelerini takacaklar, sosyal mesafe kurallarına uyarak hareket edecekler. 
İkinci Oturum Sayısal Bölüm Sorularından oluşuyor ve saat 11.30’da başlayıp 12.50’de sona erecek. Son oturum sonrasında öğrenciler gözetmenler kontrolünde sosyal mesafe kurallarına uyarak ve okul tarafından ikinci oturumda verilen maskelerini takarak binayı terk edecekler.

Sınav süresince okul bahçe ve binalarına görevliler haricinde giriş yapılmayacak, veliler okul bahçesi dışında bekleyecek. Velilerin mümkün ise sınav bitiminde öğrencilerini almak üzere gelmeleri tavsiye edildi. 

Yapılacak sınavla ilgili bilgi veren Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik; “Sınavın yapılacağı okul binaları, bahçeleri ve salonlarında sınava girecek öğrencilerimiz ve sınav görevi bulunan öğretmenlerimizin sağlığı ve güvenliği için gerekli olan tüm tedbirler en ince ayrıntısına kadar düşünülerek planlanmıştır. Sınav öncesinde, zamanında ve sonrasında tüm planlamalar yapılmıştır. Bizlere emanet edilen öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği her şeyden önce gelmektedir. Tüm Öğrencilerimize başarılara dilerken, sınavda görev alacak öğretmenlerimize, personelimize ve emniyet güçlerine kolaylıklar dileriz.” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.