çetin ticaret

Kaymakam Gökdemir’den, Bayramiçlilere Virüs Teşekkürü

Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Koronavirüs sürecinde ilçe halkının göstermiş olduğu duyarlılık sonucu ilçede hiç virüse rastlanmadığını belirterek halka teşekkür etti. 

3044
Kaymakam Gökdemir’den, Bayramiçlilere Virüs Teşekkürü

Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Koronavirüs sürecinde ilçe halkının göstermiş olduğu duyarlılık sonucu ilçede hiç virüse rastlanmadığını belirterek halka teşekkür etti. 

Dünyada can almaya devam eden Koronavirüsün uğramadığı nadir yerlerden biri oldu Bayramiç İlçesi. Alınan önlemler ve vatandaşların göstermiş odluğu duyarlı davranışlardan dolayı geçen süre içinde ilçede hiç virüse yakalanan vatandaş olmadı. Konu ile ilgili genel değerlendirme yapan Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir,  vatandaşlara göstermiş odluğu duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Gökdemir, “Ülkemizin ve dünyanın tamamında olduğu gibi ilçemizde de Covid-19 salgını ile mücadele devam etmekte olup, mücadelede ikinci aşamaya gelinmiştir. Salgın ile mücadele kapsamında Mart ayından bugüne kadar, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın dışarı çıkmaları sınırlandırılmış, umuma açık birçok işyerimizin çalışma saatleri sınırlandırılmış, Ramazan bayramında sokağa çıkma sınırlaması getirilmiş, seyahat şartlarına bazı sınırlamalar getirilmesi gibi birçok tedbir alınmıştır. Kaymakamlık olarak bu tedbirleri ilçemizde uygulamaya gayret gösterdik ve ilçemizde şu ana kadar hiçbir Covid-19 pozitif vakasına rastlanılmadı.

1 Haziran 2020 tarihi itibariyle salgın ile mücadelede ikinci aşamaya girmiş bulunmaktayız. Bu süreçte, birçok işyerimiz uzun bir aradan sonra faaliyetlerine belirlenen kurallar çerçevesinde yeniden başlamış oldu. Birçok sınırlama kaldırılarak kısıtlama şartları esnetildi. Bu dönemde herkese düşen sorumluluklar bulunmaktadır; iş yeri sahipleri belirlenen kurallara uymalı vatandaşlarımız maske kullanımına, sosyal mesafe kurallarına ve el hijyenine dikkat etmeli.

Salgın ile mücadelede İkinci aşama: Yeni normal şeklinde ifade edilmekte olup, yine belirli kurallar çerçevesinde hayatımıza devam ettiğimiz bir dönemdir, yani eskiden olduğu gibi normal hayatımıza dönmek; alınan tedbirlere, kurallara uyum göstermekle doğru orantılıdır.

Belirlenen kurallara ve alınan tedbirlere uymadığımız takdirde vakalarda artış olabileceği, eski tedbirleri almak zorunda kalınabileceği, konunun uzmanları ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından dile getirilmektedir.

Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda; Tüm vatandaşlarımızın Devletimizin salgın ile mücadelede aldığı tedbirlere, belirlediği kurallara, en üst düzeyde uyum göstermesi, maske kullanımına, el hijyenine ve fiziksel mesafeye özen göstermesi; ilçemizde vakaların ortaya çıkma ihtimalini en aza indirecektir. Bu zamana kadar gösterdiğiniz duyarlılık, anlayış ve sabrınız için teşekkür eder; bundan sonra da aynı uyum ve sabrı siz değerli Bayramiç halkının göstereceğinden şüphemiz bulunmamaktadır.” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.