çetin ticaret

11 Bin 271 Vatandaşın Yardımına Koştular

Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Bayramiç Vefa Sosyal Destek Grubu, Kaymakam Sercan Gökdemir koordinasyonunda vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

3200
11 Bin 271 Vatandaşın Yardımına Koştular

Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Bayramiç Vefa Sosyal Destek Grubu, Kaymakam Sercan Gökdemir koordinasyonunda vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Grup şimdiye kadar 11 bin 271 vatandaşın yardımına koşarak taleplerini yerine getirdi. 

Bayramiç Kaymakamlığı koordinasyonuyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu evlerinden çıkamayan vatandaşların, alışveriş, gıda, sağlık, temizlik, banka, PTT, resmi kurum, maske vb. birçok ihtiyacını sahada ve büroda bulunan toplam 87 personelle, aksaklığa meydan vermeden büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 11271 vatandaşın talebi ve ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personelleri  tarafından yerine getirildi.

Bayramiç, Vefa Sosyal Destek Grubu 22 Mart 2020 tarihinden 21 Mayıs 2020 kadar vatandaşların talepleri kapsamında;  418 Sağlık tedavi;  242 İlaç, eczane;  1768 Gıda paketi desteği;  2108 Gıda alışveriş, Pazar vb.;  2418 Banka, maaş,  614 Seyahat İzni;  116 Hijyen seti,  25 bin 120 Maske hizmetleri ile vatandaşlara yardımcı oldu. 

Ayrıca, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Ekonomik Destek Hizmetleri’nden ilçede 2 bin 421 hane faydalandı. FAZ 1 1000 TL ödemelerinden 1078 hane, FAZ 2 1000 TL ödemelerinden 652 hane, FAZ 3 1000 TL ödemelerinden 691 hane, olmak üzere faz 1 ve faz 2 Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ikametlerinde ödemeleri yapıldı. Halen başvurusu devam eden faz 3 ödemeleri vatandaşların beyanda bulundukları hesaplarına yatıyor. 

İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadelesi kapsamında işyerleri kapanan kahvehane, lokanta, cafe, berber, kuaför vb. esnaf ve esnaf yanında çalışan toplam 224 vatandaşın nakdi yardımdan ve gıda paketi yardımından faydalandı. 

Günlük 400 adet kapasite, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ve gönüllerimizce üretilen maskeler ve önlükler sağlık çalışanlarına teslim edilmeye devam edilmektedir. Bugüne kadar toplam 25 bin 120 adet maske Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından vatandaşlara ulaştırıldı. 

İlçemizde bulunan 75 köyün, tedbirler kapsamında öncelikle Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ortak kullanım alanlarının dezenfekte çalışması yapılmıştır. Devamında muhtarlarımıza teslim edilen dezenfektan, maske; ortak kullanım alanlarında kullanılmak üzere temizlik ve hijyen malzemeleri de verilerek köylerimizde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin virüsten etkilenmemesi hedefleniyor. 

İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Pazar/Satış Yerleri Genelgesine istinaden Bayramiç Kaymakamlığı koordinasyonunda Bayramiç Belediyesi tarafından pazar alanları dezenfekte edilmekte. Sokak hayvanlarının günlük yemek ihtiyaçları karşılanmakta. Ayrıca Belediye tarafından 80 vatandaşa da 2 öğün sıcak yemek götürülüyor. 

Bayramiç Kaymakamlığı koordinasyonunda marketlerde, pazar yerlerinde sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler üst düzeyde gerçekleştiriliyor. 

Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü ve iİçe Jandarma Komutanlığı tarafından ilçemizin girişlerinde yol kontrol uygulamaları yapılıyor. Bu uygulamalar da vatandaşların ateşi kontrol edilerek maskesi olmayanlara maske verilmekte. Pandemi süreci başladığı günden bugüne kadar 25 bin 203 araç 35 bin 662 vatandaş kontrol edildi. Salgın boyunca yapılan denetimlerde belirlenen kurallara uymayan 69 vatandaşa  cezai işlem uygulandı. 

Kaymakam başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarını en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Bayramiç Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü, Müftülük, Kızılay, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ve Bayramiçliler arasında iyi bir yardımlaşma sergilendiği belirtildi. 

Vefa Sosyal Destek Grubu Bayramiç Hükümet Konağında çalışmalarını sürdürüyor. 112 ve 773 21 02 numaralı hatlardan merkeze ulaşılabilmekte, vatandaşlardan gelen alışveriş, sağlık, temizlik, destek, gıda ihtiyacı, banka vb. talepler; vatandaşların ikamet adreslerine göre en yakın lojistik ekibine yönlendirilerek Bayramiçli vatandaşları ihtiyaçları hızlı bir şekilde çözülmeye devam ediliyor. 

Bayramiç Kaymakamlığı koordinasyonunda; 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı olup, hizmetini karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşların hizmetini yerine getirmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu,7 gün 24 saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu görevlerini sürdürmeye devam ediyor.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.