çetin ticaret

Kaymakam Gökdemir: Rehavete Kapılmayalım

Koronavirüs sürecinde elde ettiği başarı ile adından söz ettiren Bayramiç’te tedbirler elden bırakılmıyor. İlçede koronavirüs süreci ile ilgili Kaymakam Sercan Gökdemir, açıklamalarda bulundu.

2784
Kaymakam Gökdemir: Rehavete Kapılmayalım

Koronavirüs sürecinde elde ettiği başarı ile adından söz ettiren Bayramiç’te tedbirler elden bırakılmıyor. İlçede koronavirüs süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Sercan Gökdemir, “Bu süreçte yapılan başarılı çalışmalarla Bayramiç İlçesinde bu zamana kadar Koronavirüs vakasına Pozitif olarak rastlanmadı. Ama bu bizim vatandaşlarımızın rehavete kapmaması gerekir. Koronavirüsün olmaması için de Kaymakamlık olarak biz, Belediyemiz, İlçe Emniyetimiz ve sağlık müdürlüğümüzle beraber ciddi çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

Öte yandan ilçede sosyal destek gurubu faaliyetlerine de devam ediyor. İlçede toplam 24 bin 520 maske dağıtıldı. Ayrıca 10 bin 179 kişinin Pazar alışverişi yapıldı, ilaçları alındı, sıcak yemek verildi, gıda paketi dağıtıldı, suları alındı, sağlık tedavilerinde yardımcı olundu ve banka işleri yapıldı. 

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs ile mücadelede Türkiye’de önemli bir başarı elde edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verilerine göre iyileşen hasta sayısı pozitif yeni vaka sayısının çok üstüne çıkmış durumda. 11 Mart’ta ülkemizde görülen ilk koronavirüsü vakasının sıkı tedbirler alınarak virüsün hızla yayılması engellendi.  Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir ise ilçede koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.  Sercan Gökdemir “Koronavirüsün akabinde tüm ilçelerde olduğu gibi bizim ilçemizde de Vefa Sosyal Destek Grupları kuruldu. 22 Mart’tan beri Vefa Sosyal Destek gruplarımız kamu kurumlarımızın destekleri ile çalışmalarına devam ediyor.  Bunun yanında kısıtlama getirilen hem 65 yaş üzeri, 20 yaş altı,  hem de kıraathane, kafe ve lokantalar gibi iş yerlerine kısıtlamalar getirildi. Bunların denetimleri yapılıyor.  Tabii ki pazarlarla ilgili de kısıtlama getirildi. Çünkü insanların çok yoğun kullandığı Pazar yerleri mücadele etmek anlamında çok önemli yerlerdi. Pazarda bulunan pazarcı esnafımızın da iki katını geçmediği şekilde bir düzenleme yaptık.  Belediyemiz de Pazarın etrafını çevirerek sadece bir yerden giriş yapılıyor, bir taraftan da çıkış yapılıyor. Pazar yeri dışında da Vatandaşların sosyal mesafeleri koruması açısından hem önlem aldık hem de zabıta ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımız uyarılıyor. Pazar yerinin içine maskesiz vatandaşın alınmaması, maskesi olmayanlara da maskesini temin ediyoruz” dedi.   

BU ZAMANA KADAR KORONAVİRÜS VAKASINA POZİTİF OLARAK RASTLANMADI

İlçede pozitif vaka görülmediğini söyleyen Sercan Gökdemir, “Bu süreçte yapılan başarılı çalışmalarla Bayramiç İlçesinde bu zamana kadar Koronavirüs vakasına Pozitif olarak rastlanmadı. Ama bu bizim vatandaşlarımızı rehavete kapmaması gerekir. Koronavirüsün olmaması için de Kaymakamlık olarak biz, Belediyemiz, İlçe Emniyetimiz ve sağlık müdürlüğümüzle beraber ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bir vakanın çıkması bile onlarca kişiye bulaştırabilir. Biz de o vakanın olmaması için ilk günden beri gece gündüz demeden çalışıyoruz. Vatandaşların da buna duyarlı olmasını, biraz daha beklemesi ve sabretmesini bekliyoruz. Bayramiç’te Pozitif vakanın olmaması, vatandaşlarımızı kesinlikle rehavete kapmasın. Bundan sonra vakanın olmayacağı anlamına gelmemeli.

Kaymakamlık, Belediye, Emniyet, Sağlık çalışanları Bayramiç’te vakanın olmaması için yol kontrolleri, Pazar ve market denetim çalışmaları yapılıyor. Bayramiç havası ve doğası ile çok özel ve güzel bir ilçe, havaların da güzelleşmesi ile Mesire alanlarını dolardı. Ama kararlar kapsamında şu anda oralar da kapalı. Elbette bu süreçte çok bunaldık, yorulduk. Ama biraz daha sabretmemiz gerekiyor.  Vatandaşlarımızın gayreti, kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile biz hem Bayramiç olarak hem de Çanakkale olarak en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum”  şeklinde konuştu. 

FAZ 3 ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Vatandaşlara yapılan yardımlar hakkında da bilgiler veren Kaymakam Sercan Gökdemir “Bu süreçte iş yerleri kapanan esnaflarımız bata olmak üzere diğer mağdur vatandaşlarımıza, malum Ramazan ayının da gelmesi ile çeşitli destek paketleri hazırladık.  15 maddeden oluşan hem gıda hem hijyen paketi hazırladık.  Bunları 75 köy ve İlçe Merkezimizde dağıttık ve halka dağıtmaya da devam ediyoruz. Bu süreçte hem gıda hem de maddi yardımlarımız oluyor.  Toplum içinde yine bin TL olarak bilinen faz 1, faz 2, ödemeleri gerçekleşti. Şu anda  faz3 ödemeleri devam ediyor.  Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden bu ödenek için başvuruyor. Bakanlığımız değerlendiriyor, daha sonra Sosyal Yardım Vakfına düşüyor. Biz de kısa bir değerlendirme yapıp vatandaşlarımızın hesaplarına hemen bunu yatırıyoruz.  Maddi yardımların yanı sıra Vefa Sosyal Destek Grupları, Cumartesi, Pazar günleri de dahil olmak üzere 24 saat çalışıyor. Vatandaşın Pazar alışverişi, maske temini gibi 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını giderme çalışmaları devam ediyor” dedi.

24 BİN 520 MASKE DAĞITILDI 

Bayramiç Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 24 bin 520 adet maske dağıtımı yapıldı. Vatandaşların sağlığını ön plana çıkaran çalışmalar da devam ediyor. Covid-19 salgınından vatandaşları korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında İlçe genelinde vatandaşlara Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından bugüne kadar 24 bin 520 adet maske dağıtımı gerçekleştirildi. Maske dağıtımı; başta yol kontrol noktalarında olmak üzere Sanayi bölgesi esnaflarımıza, çarşı esnafları ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda devam ediyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu, tarafından ilçede ayrıca 637 kişiye erzak ve Pazar alışverişi yapıldı. 223 kişinin ilacını aldı. 356 kişinin sağlık tedavisinde yardımcı oldu. 2 bin 307 kişinin banka işlerini gerçekleştirdi. 502 kişiye seyahat izni verildi. 4 bin 137 kişiye sıcak yemek desteği verildi. bin 700 kişiye gıda paketi dağıtıldı. 317 kişinin çöpü atıldı, su ihtiyacı giderildi. Grup geçen süre içinde toplamda 10 bin 179 kişiye çeşitli şekillerde yardımcı oldu. 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.