çetin ticaret

Bayramiçli Çiftçilerin Taleplerini Bakana Aktardı 

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, telekonferas sistemiyle ilçedeki çiftçilerin durumunu ve taleplerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye aktardı.

3442
Bayramiçli Çiftçilerin Taleplerini Bakana Aktardı 
VİDEO HABER

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, telekonferas sistemiyle ilçedeki çiftçilerin durumunu ve taleplerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye aktardı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın katılımıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Programi video konferans sistemiyle yapıldı. Çiftçiler ve çiftçi temsilcileri ile yapılan videolu görüşmeye Başkan Pehlivan da katıldı. 

Bayramiç beyazı ile ilgili bilgi aktaran Pehlivan, “Bayramiç beyazı için baya çaba sarfettik. 2008 yılında coğrafi işarete başladık. 2010 yıkında coğrafi işaret başvurusu yaptık. 2011 yıkında da Bayramiç beyazı olarak tescilledik. İlimizde 4 tane coğrafi işaretli ürün var. Bunların 2 tanesi Bayramiç’tedir. Bununla da kalmadık. Bayramiç beyazının AB coğrafi işareti için başvuruda bulunduk. İnşallah yakında Bayramiç beyazı da AB tescilli ürünü belgesi alır. Bu da ilimizde de birinci olur. Coğrafi işaret aldıktan sonra fiyatlarda yükselme oldu. Fakat coğrafi işaret aldıktan sonra zaman zaman sorun yaşıyoruz. Bazen fiyatlar düşüyor.” dedi. 

Görüşmede bazı taleplerde de bulunan Pehlivan, havza bazlı desteklerde olduğu gibi coğrafi işaretli ürünlerin de pozitif ayrımcılık yapılarak destek kapsamına alınmasını istedi. Konuşmasının son bölümünde Bayramiç’in taleplerini de bakana ileten Pehlivan, “Bayramiç barajı açık sulama sisteminde kapalı sisteme geçmesi için talebimiz var. Bu konuyu milletvekillerimize de ilettik.” dedi. 

Şubat ayında Ankara’ya yaptıkları ziyarette Kazdağlarındaki kestanelerin aşılanmasını istediklerini hatırlatan Pehlivan aşıların yapıldığını belirterek Bakana, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, milletvekili Jülide İskenderoğlu’na teşekkür etti. Ayrıca Bakandan Karaköy göletine ödenek istedi.



Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.