çetin ticaret

Bayramiç'te Koronavirüse Rastlanmadı

Koronavirüse karşı verdiği mücadele ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir sorularımızı cevapladı.

8008
Bayramiç'te Koronavirüse Rastlanmadı

Koronavirüse karşı verdiği mücadele ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir sorularımızı cevapladı. Kaymakam Gökdemir, tüm dünyayı etkisi altına alana koronavirüsün ile ilgili sevindiren haberi vererek “İlçemizde koronavirüse henüz rastlanmadı. Evde kal Sağlıkla kal Bayramiç” dedi. 

Dünya tarihinde benzerine az rastlanan bir felaket olarak görülüyor koronavirüs. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de can almaya devam ediyor. Koronın rastlanmadığı nadir yerlerden biri de Bayramiç ilçesi. Alınan önlemler ve yapılan çalışma ile bu katil virüsün önüne geçildi. Bu başarıda en büyük pay kuşkusuz Kaymakam Gökdemir’e ait. 

Gökdemir, virüsle ilgili şimdiye kadar alınan önlemleri ve yapılan çalışmalarla ilgili Bayramiç Havadis’in sorularını cevapladı. 
 
İlçede koronavirus istatistiği nedir? Kaç kişi yakalandı hayatını kaybeden var mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan covit-19 pandemisi vakasına ilçemizde henüz rastlanmamıştır.

İlçede koronavirus ile ilgili ne gibi tedbirler alındı ve çalışmalar yapıldı?

23.03.2020 tarihi itibariyle içişleri bakanlığımızın yayınladığı tedbirler ilçemizde ilave tedbirler de alınarak uygulanıyor,  İlk alınan  tedbirler   ilçemizde bulununan, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkmamasıdır. Bu konuda Vefa Sosyal Destek Grubu gece gündüz çalışarak magduriyet yaşanmamasına özen gösteriyor.

Yasakları çiğneyenlere hiç ceza kesildi mi?

Emniyet ve Jandarma personellerimizin İlçe girişlerinde yol ve ateş ölçüm kontrolleri devam etmektedir. Kurallara uymayanlara idari yaptırım cezası uygulanmaktadır. 32 kişiye idari para cezası kesilmiştir. Bu süreçten korunmanın en kolay yolu evde kalmadır. İlçemize dışarıdan giriş yapmış vatandaşlarımızın Muhtarlarımıza veya ilçe sağlık Müdürlüklerine ulaşarak 14 gün karantina uygulaması önemli diğer tedbirlerimizdir.

Virüs nedeniyle köylerde ve dolayısı ile muhtarlar aracılığı ile ne gibi çalışmalar yapılıyor?

75 köyümüzde ki ortak kullanım alanlarında kullanılmak üzere temizlik ve hijyen malzemesi teslimi yapılmıştır. İhtiyaç halinde Muhtarlarımıza maske temini yapılmaktadır. Tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin virüsten etkilenmemesi için destelerimiz devam edecektir. 

Bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında biraz bilgi verirmisiniz? 

Esnaf odamız aracılığı ile işyeri kapanan esnaflarımızı ulaşıyoruz. Desteklerimiz devam edecektir. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanarak, gündemle ilgili çalışmalarımızı okjektif bir şekilde hemşerilerimizi bilgilendiriyoruz.

Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kurumlarımızla birlikte virüsten korunmak için mücadele veriyor, gayret gösteriyoruz. Hemşerilerimize biraz daha sabırlı olmalarını ve kurallara uymalarını istiyorum.

Evde kal Sağlıkla kal Bayramiç


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.