çetin ticaret

Ahde Vefayı Bilmeyene, Adres Sorulmaz.!

Tasavvuf felsefesinin “Ahde vefayı bilmeyene, adres sorulmaz.! Sorulsa bile; verdiği adreste, kimse bulunmaz” sözü Bayramiç’te CHP’ içinde geçerli oldu.

7886
Ahde Vefayı Bilmeyene, Adres Sorulmaz.!

Tasavvuf felsefesinin “Ahde vefayı bilmeyene, adres sorulmaz.! Sorulsa bile; verdiği adreste, kimse bulunmaz” sözü Bayramiç’te CHP’ içinde geçerli oldu. Parti içinde de, kahve sohbetlerinde de günün konusu ‘vefasızlığın böylesi’. Konunun asıl aktörü konuşmuyor ama siyasetin dili her şeyi anlatmaya yetiyor.

Başarının Ödülü Bu mu?

CHP Bayramiç İlçe Başkanı Süruri Savaş yerel seçimler öncesinde partisinin İYİ Parti ile birlikte seçime girmesinde büyük rol oynadı. Yerel seçim süresinde Mert Uygun’u başkan adayı gösteren örgüt ile halkın teveccühünü kazanan Savaş 5 yıllık AK Parti iktidarına Bayramiç’te son verdi. Ayrıca iki isimde Bayramiç’ten İl Genel Meclisi üyeliğini kazandı.  Parti içinde başarılı ilçe başkanları arasında gösterilen Süruri Savaş’ın beklentisi göreve devam etmek şeklindeydi.

Vefasızlığın Böylesi

CHP’de delege seçimleri yapıldı. Sıra Bayramiç İlçe Başkanı ve Yönetimini seçmeye geldi. ‘Vefasızlığın böylesi’ dedirten olay işte o an gerçekleşti. Emin Fidan ismi ortaya atılıp başarılı ilçe başkanı Süruri Savaş’a teklif dahi götürülmedi. Savaş, sessizliğini bozmadı. Seçim yapıldı, yeni ilçe başkanı belirlendi ardından gözler ‘küskün’ olduğu öne sürülen Süruri Savaş’a çevrildi. Savaş, yine sessizliğini bozmayıp parti disiplinine uydu. Fakat bilinen gerçek ise “Siyasetin uzun süreçli bir iş olduğu” şeklindeydi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.