çetin ticaret

Öğrencilere Elma İkramı

Bayramiç Ziraat Odası Yerli Malı Haftası nedeniyle yerli ürünlerin kullanılması ve tüketilmesi, Türk Lirasına sahip çıkmak amacı ile 18 Mart Anaokulunu ziyaret ederek öğrencilere 'Bayramiç Elması' dağıttı.

2846
Öğrencilere Elma İkramı

Bayramiç Ziraat Odası Yerli Malı Haftası nedeniyle yerli ürünlerin kullanılması ve tüketilmesi, Türk Lirasına sahip çıkmak amacı ile 18 Mart Anaokulunu ziyaret ederek öğrencilere "Bayramiç Elması"  dağıttı.

Bayramiç Ziraat Odası Genel Sekreteri Gülçin Zeybekoğlu; Yerli ürünlerin daha fazla tüketilmesi Türk lirasının değerinin artırılması ve sahip çıkılması, zor durumda olan yöre üreticisinin sıkıntılarına bir nebzede destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Zeybekoğlu "Çocuklarımıza ilçemizde yetişen ürünleri unutturmamak, ilçe üreticisinin ürünlerinin tüketilmesine katkı olmak adına okullarımıza böyle bir sürpriz yaptık. Bilindiği  gibi, II. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından dış ülkelere para akışının önünün kesilmesi, toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1929 yılından buyana uygulanmaktadır. Hedefin, yerli mallarının tüketiminin artmasıdır. Türkiye, Cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir ülke olması nedeniyle. Atatürk, 1923 yılında İzmir'de gerçekleştirdiği İktisat Kongresi'nde yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Bu kongrenin ardından dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1983 yılında ise Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir. Okullarımızda 12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı haftası etkinlikleri düzenlenir. Bizde oda olarak okullarımızdaki öğrenci ve öğretmenlere Bayramiç Elması dağıtıyoruz" dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.