çetin ticaret

Bayramiç'te Üreticiye Müjde

Bayramiç Çavuşlu Göleti’nde adım adım süren çalışmalar nihayetinde müjdeli haber geldi. Yaşam kaynağı su ekonomiye de can verecek.

8076
Bayramiç'te Üreticiye Müjde

Temelden yüksekliği 28,65 metre olan Bayramiç Çavuşlu Göletinde imalatlar tamamlanarak su tutulduğu müjdesi verildi. Gölette depolanacak 1,52 milyon m³ su  ile 2970 dekarlık tarım alanının cazibe ile sulaması sağlanacak.

Bayramiç’te Üreticiye Müjde

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşımızın en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için içme suyu tesisleri, içme suyu havzalarını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak adına evsel atıksu arıtma tesisleri inşa etmekte, tarımsal sulamanın en etkin ve verimli şekilde yaygınlaştırılması için sulama yatırımları gerçekleştiriyor. Bayramiç Çavuşlu Göleti’nde adım adım süren çalışmalar nihayetinde müjdeli haber geldi. “Yaşam kaynağı su ekonomiye de can verecek”

Su Raporu ve Ekonomiye Katkı

Bu kapsamda, temelden yüksekliği 28,65 metre olan  Bayramiç Çavuşlu Göleti’nde,  depolanacak 1,52 milyon m³ su ile 2 bin 970 dekarlık tarım alanının cazibe ile sulamasının sağlanacak. Gölet ve sulamasında bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2.320.680 TL katkı sağlanması hedefleniyor. Diğer yandan, Çanakkale'de, 2019 yılı sulama sezonunda, 265 bin 550 dekarlık tarım arazisi sulanırken, ülke ekonomisine 218 milyon liralık katkı sağlandı.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.